Fredag 22:45

I veckan har jag haft fullt upp ungefär och har varken orkat eller haft lust att skriva någonting. Praktiken började på tisdagen och där har jag varit hela veckan. Inte mycket har har hänt där då det verkar som att alla gravida kvinnor vill hålla sina barn inne. Tråkigt för oss elever som vill vara med på en förlossning.
-
Nu är jag iallafall ledig fram till torsdag, ska bli rätt så skönt faktiskt. Imorgon är det valborg, förstår inte varför man ens firar det och hörde att det är den värsta helgen vad gäller superi men bor man i Gällivare är alla helger värst så att säga. Ja men då ska jag och två andra grilla hos Alexandra. Sedan har vi väl tänkt åka upp på harrys och se vad som händer.
-
Idag var jag på stan en sväng. Köpte en rosettring från mondo, ett vitt linne med spets från lindex, trosor från lindex och en kort t-shirt från barnavdelningen på kappahl. Har också köpt solskydd och aftersun. Åh så gott det luktar, får mig också att minnas tillbaka till då vi var i utomlands för x antal år sedan! Sen var vi och hälsade på hos min kusin Ulrika som fyller år idag och som ska ha barn i juni. Så det blev att dubbel-gratta henne!
-
Då jag sov i lägenheten från torsdag till fredag och var utan dator så tänkte jag nu uppdatera mig lite om vad som hänt. Sen ska jag sova för jag är jättetrött!

Söndag 22:36

Har legat och gassat i solen hela dagen och när vi kom hem har vi grillat kyckling, det är bland det godaste som man kan grilla. Nu på kvällskvisten så har vi varit hos min faster, fikade och spelade rockband. Var ju sista kvällen med kusinerna och farbror så har kramat om de och sagt hejdå.
-
Känns väldigt tråkigt faktiskt att de åker hem, det blir så himla tomt. Nu får jag det att låta som att någon gått och dött men så är inte fallet även om det nästan känns så. Men man vet liksom aldrig när det blir att vi träffas igen. Kanske om ett år, två år, fem år.
-
Påsken är faktiskt den bästa men även den sämsta tiden på året. Det är så himla roligt när byn fylls med folk och solen skiner, man går på en promenad och möter folk efter vägen hela tiden och ute i skogarna samlas man med skotrarna och grillar och pimplar. Men sen så åker alla hem, vägarna blir tomma och ute i skogarna är det ödsligt och tomt.
-
Nu ska en lite halvdeppig Linnea kolla BigBrother om det går och så ska jag äta stekpannebröd innan jag går och lägger mig och vaknar upp på sista dagen av påsklovet. Jag hoppas innerligt att solen skiner så att lite hopp tänds inom mig. Sorgens dag ungefär idag.

Söndag 20:19


2011-04-23


Lördag 14:50

Efter en lång natt med smärta i benet så vaknade jag vid klockan 09:00, klev upp och satte mig i soffan med datorn och en djuptallrik med fil och havrefras. Tog det rätt lugnt, bäddade sängarna och klädde på mig och sen gick jag ut med hundarna. När jag kom hem fixade jag lunch, varma mackor. Sen placerade jag mig här ute på altanen i en solstol med bikinin. Vet inte riktigt vad jag ska göra, men tror att jag ska gå ut och gå en liten sväng. Ikväll ska jag smaska på mitt påskägg som jag fått av mamma!

Torsdag&fredags bilder

TORSDAG
Var i Narkausjärvi och pimplade




På kvällen hade vi kusinfest, lekte en lek med marshmallows


Man ska sätta in en marshmallows i taget i munnnen och säga chubby bunny när man inte längre kan säga det så åker man ut

FREDAG


Släkttträff på ängen






Vi hade tipstrunda, här presenteras vinnarna. Alla frågor handlade om min farbror men han hade inte ens själv alla rätt.


Skickade iväg ett hjärta

Långfredagen

Idag hade firade vi min farbror Gunnar som har fyllt 60 år i mars. I vanliga fall hade man väl suttit hemma hos någon och ätit men nu satt vi på en äng utanför vårat hus. Där har det stekts souvas och grönsaker och det har ätits och druckits för fullt. Riktigt kul också att nästan alla var samlade, bara mina kusiner Mathilda, Emil och Robert som fattades. Under presentöppningen så predikade Gunnar på engelska, finska och svenska. Sedan sa han hur vackra alla blev när elden lyste upp våra ansikten och han tyckte min faster var skröplig och min ena farbror förlorad. Haha, ja allt har man då fått höra! Jag och Jenny gav upp för snart en timme sen men alla de andra sitter fortfarande kvar där ute och skrattar och spelar musik. Nu ska jag sova för jag är riktigt trött! Imorgon dyker det troligtvis upp bilder.

Onsdag 16:08

Idag for vi inte ut med skotern så vi for istället iväg med bilen och åt lunch i Nilijoki, en rastplats efter vägen just utanför Nilivaara. När vi kom hem så har jag och Jenny rensat lite i hundburen och sedan for vi på en kort cykeltur. Nu ska jag duscha, äta middag och fara till stan för att gå på bio. Hur många lingon finns det i världen? ska jag, Alexandra, Pernilla, Jenny och Erica kolla.

Tisdag 19:39

Idag har vi varit i skogen heeela dagen lång. Vädret har varit helt fantastiskt underbart bra. Sol, knallblå himmel och vindstilla! Det kan liksom inte vara bättre. När jag kom hem från skogen har jag ätit middag, sovit, duschat och målat naglarna med ett nytt ljusblått nagellack som ni ser på bilden. Nu ska jag invänta plastikturisterna. Puss!



Måndag 08:51

Som vanligt klockan åtta på morgonen så lyser solen och det blåser, så har det iallafall varit lördag, söndag och idag. På någon timme är det förmodligen helt mulet och regn för så har det också sett ut dessa dagar. Jag ligger i soffan, har fikat för ett tag sen och jag väntar väl på mest på att pappa ska komma hem från promenad med hundarna så jag kan höra ifall det blir skogen eller inte. Blir det inte det så blir det nog städning här hemma. Lite dammtorkning och lite vaskning. Ikväll ska jag skjutsa Jenny till dokkas fast om jag ska på bio så skjutsar jag henne till Gällivare och senare kommer kusinerna och farbror. Eller ena kusinen kommer först imorgon.
PussOchKram!


Akke när han var fem månader

Söndags bilder


Fredag 19:22

Idag på coop hade de smakprov på olika chips så det var bara att ta om man var sugen, jag fann direkt en favorit. "Hot Sweet Chili" heter den och den ska jag öppna nu! Ska också fixa dip och slå igång en film som heter En dag i livet.





Torsdag 18:13

Idag gjorde vi bort svenska nationella, den skriftliga delen. Så nu är allt klart i skolan förutom ett omprov! Ska njuuuuta av påsklovet som vi får imorgon och bara äta och umgås. Ihelgen ska jag dessutom kolla lejonkungen för det är bland de bästa filmerna som gjorts. På ett tag ska jag och Jenny gå ut och promenera och klockan åtta ska jag kolla criminal minds.


Tisdag 18:06

Idag har jag varit i skolan. Skrev lite projektrapport som strax är klar och sen hade vi svenska, lite onödigt kändes det väl. Sen hämtade jag ett par skidor till en skoterpulka innan jag hämtade färg och for hem. Här hemma åt jag middag och sen har jag suttit vid datorn. Nu ska jag nog faktiskt tappa upp ett bad med massor av skum för jag fryser och är trött, kan samtidigt passa på att plugga lite. Har prov imorgon, sjuk tråkigt men det får gå som det gå. Någongång fixar jag väl det. ;) Senare ska jag kolla tv! pussochhejochkram.

Måndag 15:08

Alla behöver något glädjande, något som får en att skina upp fast allting känns jobbigt. Det här är min glädjespridare så får mig att skratta även i det tuffaste stunderna, som lyser upp vägen när det är mörkt och du inte har någon ficklampa.

Söndag 15:10

Igår var jag ut med mina vänner, det var studentfest på nex och det var ganska roligtl. En lyckad kväll för mig är när man träffar nya människor och inte behöver köa, haha. Just nu sitter jag i lägenheten och har ätit pizza för ett tag sen och ska åka hem till byn på en timme. Måste plugga till ett prov vi ska ha på onsdag men det är så jäkla mycket så känner bara att jag redan failat på den.

Längtar så himla mycket till påsklovet för då kommer mina kusiner upp, dom har bott i dalarna större delen av deras liv men nu vet jag inte riktigt var de bor. En av dom träffade jag i somras och innan det hade jag inte träffat henne på flera flera år. Och min andra kusin har jag typ inte träffat på säkert fem år. Så det ska bli riktigt roligt! Min farbror kommer också men han träffar jag iallafall varje sommar.

Nu ska jag lägga mig i sängen och vila lite.

Rättegång och cancer

Idag har vi varit på två rättegångar. Den första handlade om en kille från Gällivare som använt droger och stökat på en fest. Den andra handlade om en kille från Kiruna som kört bil drogpåverkad och slagit en polisman. Straffen för killarna vet jag inte men om kille2 så pratades det om tillsyn och samhällstjänst.
-
Efter den så for vi till sjukhuset där en äldre dam pratade om hur man ska bearbeta sorgen efter att man förlorat någon. Hon hade för ungefär 20 år sedan förlorat sin 15åriga dotter i cancer.
-
Nu är jag hemma och ska läsa en bok som ska vara utläst till imorgon sen måste jag ut och gå. Imorgon är det fredag och jag ska till tandläkaren vilket jag inte direkt tycker om. Snart är det lördag och studentfest!

Utmanad av Josefine

Svara endast med ett enda ord!
Utmana fem personer att göra testet!
1. Din mobiltelefon:
bäst
2. Din äkta hälft:
ingen
3. Ditt hår:
brunt
6. Det bästa du vet:
frihet
7. Din dröm inatt:
minnesförlust
8. Din dröm/ditt mål:
Turkiet
9. Rummet du är i:
sovrum
10. Din hobby:
hundar
11. Din skräck:
mörker
12. Vill du vara om 6 år:
lycklig
13. Var du igår kväll:
hemma
14. Vad du inte är:
framåt
15. En sak du önskar dig:
sommar
16. Var du växte upp:
Nilivaara
17. Det sista du gjorde:
åt
18. Dina kläder:
svarta
19. Din TV:
grå
20. Ditt husdjur:
jämthundar
21. Ditt humör:
less
22. Saknar du någon:
ja
23. Din bil:
toyotolvo
24. Något du inte har på dig:
mössa
25. Favoritaffär:
h&m
26. Din sommar:
jobb
27. Älskar någon:
ja
28. Favoritfärg:
rosa
29. När skrattade du senast:
idag
30. När grät du senast:
mars

Jag utmanar :
D
I
G
!
!

Nattisays

Jag är med och tävlar om de här snygga sakerna hos Natti! Tävlingsinlägget finner ni här.

Videosamtal

Här sitter jag och för ett videosamtal med Isabelles tak.

Måndag 23:03

Idag har det inte skett allt för mycket. Fick sms från posten att mitt H&M paket kommit, jiiiippie! Hoppas att allt sitter som en smäck. Var sjukt varmt idag så med bara en skjorta på så satt jag ute på bron i solen ett tag, sedan har jag promenerat med vovvsingarna, försökt skriva ett fem minuters långt tal till svenska nationella imorgon men den blev bara 1;45 sek ungefär. Har typ tömt hjärnan på allt jag kan komma på men till slut tog det stopp. Får väl läsa i slooooowmoooootioooooon så kanske den blir några sekunder längre. Det var allt för idag, kul liv, jag vet, gonatt!

Sunnyday

Så här skönt har jag haft det idag ute i skogen, efter jag ätit lunch så grävde jag en grop och låg där några timmar.

Grattis på 2årsdagen!

Idag fyller min älskade vän 2 år!
Akke, jag älskar dig mest i hela världen ♥

Lördag 12:53

Veckan har rullat på med skola, på svenskan håller vi på att förebereda oss för svenska nationella. Nu på tisdag ska vi ha den muntliga delen, jag ska prata om facebook och talet ska vara ungeför 5 min. Känner jag mig själv rätt kommer jag inte att prata så länge. Skönt när det är över iallafall. Gjorde ett prov på akut sjukvården och jag fixade det faktiskt utan att behöva göra omprov, otroligt nog.
-
Igår efter skolan åkte jag hem, gick ut med hundarna och sen åkte jag madrass med Jenny och Sandra nerför en vedhög. Haha kul faktiskt! Sen käkade jag middag, datoriserade lite och gick ut med hundarna igen för jag hade så himla tråkigt. Sedan har jag bara suttit framför tvn och datorn med cocacola och stjärnchips.
-
Idag är det skitväder ute och det suger, har ingen aning om vad jag ska hitta på idag! Men en tur ut med hundarna blir det iallafall. Om jag har lust kanske jag börjar skriva på mitt tal till svenskan. Ska tagga med lite Arash och Akcent nu, åh vad jag tycker det kan vara maj nu!! :D

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort