Tisdag 17:43

22timmar41minuter. Tiden bara rinner iväg och jag har knappt kommit någonstans med packningen, så tråkigt att packa. Åkte till stan igår och då hämtade jag Jenny och sen gick vi på stan en sväng, har också kollat in kusin Marias nya lägenhet, sedan åkte vi till malmberget och käkade. Senare på kvällen tittade Isabelle och Josefin förbi så har suttit och surrat med dom ett tag.
-
Idag har jag handlat det sista inför resan, lite mat, schampoo, solkräm. Sen var jag till vetrinären med Meija, dom tog ultraljud på henne men det visade ingenting speciellt och så fick hon en tratt för hon har så himla mycket eksem på magen. Pappa var tidigare på dagen med henne dit och tog blodprov och urinprov, och dom visade tecken på lite socker. Kom hem för snart en timme sen och sitter bara vid datorn, ska föra över låtar till telefonen och sen måste jag väl packa.
-
Nästa inlägg blir antingen i Turkiet om vi lyckas fixa internet eller så i Luleå när vi checkat in på hotellet där. Ha det så bra! PUSS


Stackars Meija som springer in i väggar och dörrar
och fastnar i backen med tratten, ska kapa den lite




Lillmagen med massor av eksem


Utslagen hund

Söndag 21:16

Äntligen är helgens jobb bortgjort! Endast en dag kvar nu på bara fyra timmar. När jag slutat åker jag till stan, och stannar där till tisdag. Det enda som hänt med min packning är att jag plockat fram väskan. Nu ska jag fortsätta kolla 27 dresses och hålla tummarna på att Alexandra blir frisk!! Skitunge.
PUSS!



Fredag 21:46

Idag har jag jobbat och jag jobbar hela helgen lång. Så ihelg kommer jag inte att ha något liv. Tur tiden går lite fortare iallafall när man jobbar, annars hade man bara suttit hemma på en stol. Bokade just hotellrum i Luleå, eftersom vi inte vet om vi hinner hem med tåget när vi kommer från Turkiet så vi stannar en natt i Luleå. Få sova ut i skön säng och äta god frukost. Nu ska jag lägga mig under täcket och kolla min älskade serie, men har bara några avsnitt kvar. Trist!

Torsdag 20:20

Idag har jag haft en ledig dag. Så jag har kollat Jericho, har fastnat i den serien, och så har jag målat tånaglarna, lagat mat och varit ut och gått. Nu ligger jag framför tvn/datorn och har ändrat lite på designen. Imorgon kommer lönen och så väntas jobb igen, eftermiddag. Har bara fyra dagar kvar av mitt sommarvikariat! Helt sjukt vad tiden gått fort. Nyss var det liksom 40 dagar kvar. Men har iallafall fått fyra dagar i september, visst hade det ju varit fint med lite mera. Fast ännu hellre åker jag till p-vaara och är där på dagiset, håller tummarna för det istället.

Pastasås till middag



<3


Onsdag 19:45

Idag har jag varit till frissan. Blev som vanligt plus lite färg. Sedan åkte jag och hämtade upp Alexandra och Josefin, vi åkte på nyfiket och fikade. Baguette och cocacola blev det, sen har vi suttit och pratat om mestadels Turkietresan som går av stapeln om 6dagar20timmar och 35minuter. Heelt galet. Hemma har jag kollat en serie, sovit, ätit och varit ut med hundarna. Nu ska jag och Jenny baka chokladbollar, dricka icecoffee och kollar true talant! 


Söndag 21:23

Nu är jag hemma i byn igen. Var gudomligt skönt att sova på hotell, hade gärna stanna längre. Men funderar på att fara i typ November och stanna några nätter. Hälsa på kusin, julhandla lite och kanske ta en drink. Det är alltid skönt att komma bort, även om det bara är till Luleå!
-
Beställde hem böcker idag som jag ska ha med mig när vi åker. Det blev 14 år till salu istället för 3096 dagar för den var slut, eller det fanns en men den var mycket dyrare och jag är snål.

En skakande svensk historia.

Det här är 14-åriga Tessans egna historia. Hon lever ett välanpassat liv i en mellansvensk stad, med mamma, pappa och syskon. I skolan går det bra och hon älskar stunderna hon tillbringar i stallet.
Men så en kväll raseras allt. På väg hem från stallet blir hon våldtagen av en jämnårig kille. Chockad tar hon sig hem men berättar aldrig för någon om vad som hänt. I stället tar Tessan på sig all skuld för våldtäkten och mår allt sämre.
När en kompis föreslår att de ska sälja sex via nätet för att tjäna snabba pengar tvekar hon inte. Tessan dras in i en ond cirkel av självförnedring och prostitution i jakt på bekräftelse. Genom att sälja sin kropp gång på gång straffar hon sig själv och försöker ta kontroll över situationen. Men snart inser Tessan att hon inte längre har makten över sitt liv. Till slut får hon inte ens betalt av de män som regelbundet ringer och kräver att få utnyttja henne. När hon byter skola för att komma ifrån dem hittar de henne och övergreppen fortsätter. Hennes omgivning märker inte vad som händer. Finns det ingen väg ut ur helvetet?

14 år till salu är en viktig och angelägen bok. Det som hände Tessan kan hända vem som helst. I hennes värld fanns inga missförhållanden innan allt gick snett.


Lördag 20:35

Idag har jag kört bil hela vägen ner till Luleå, det var lite jobbigt. Värst är ju när man kommer till Luleå och ska köra i alla dessa rondeller och filer och det är bilar till höger och vänster. Efter några svordomar så gick det bra ändå. Anledningen till att jag körde var för att mamma körde min kusin Davids bil för han skulle prompt ha den här i Luleå nu när han flyttat hit. Annars hade jag hållit mig på passagerarsidan med datorn i famnen.
-
Nu är jag iallafall på hotellet efter en lång dag utomhus, har duschat nyss och nu har jag hoppat i min Onepiece och ska krypa under täcket för att snaska och kolla film. Dagens middag blev på BaanThai där de blev på fläskfile med bearnaisesås och pommes frites och efter middagen blev det såklart ett besök på hemmakväll.





Torsdag 16:52

Äntligen har jag jobbat klart för den här veckan! Nu är jag ledig tre hela dagar och börjar dessutom med eftermiddag på måndag. På lördag tar vi bilen ner till Luleå där Jenny har två matcher, vi sover sedan över på comfort och på söndag åker vi till Kalix där de har en match.
-
Då utlandsresan närmar sig med stormsteg så har jag suttit och letat efter böcker som man kan läsa när man ligger vid poolen eller havet. Har hittat två som jag eventuellt ska beställa. Varför gråter inte Emma? och 3096 dagar.

Naket och ärligt om tragedin som engagerade hela Sverige

Äntligen hade tillvaron ordnat sig för Arbogatjejen Emma. Hon som alltid fallit för fel killar och tidigt blev ensamstående mamma med två barn. Nu hade hon mött en trygg man och de planerade för ett liv tillsammans. Men en kväll stod någon ur det förflutna i dörren och tragedin var ett faktum. Emma blev svårt misshandlad. Hennes barn Max och Saga hade aldrig någon chans.

När Emma vaknade upp befann hon sig i en märklig polisutredning där hon hölls isolerad utan att veta vad som hade hänt henne - eller barnen. Hon som varit en vanlig småstadsflicka blev sedan rikskänd när hon valde att träda fram och berätta om sina upplevelser. Emmas starka utstrålning möttes av djup beundran men också misstro. "Hur kan hon se så glad ut?" Man tycktes vilja att Emma skulle gråta och hata. Med sin sorg ifrågasatt tog sig Emma igenom två rättegångar och pekade ut sina barns mördare. Hon omvandlade tyskans hat till kärlek och framtidstro. Men bakom fasaden pågick varje sekund en kamp för att orka ta sig tillbaka till livet.

Varför gråter inte Emma? är en provocerande men uppriktig skildring som bryter mot den gängse bilden av hur man ska bete sig i sorgens stund. En berättelse om en helt vanlig svensk familj som i krisen visar prov på en ovanlig sammanhållning och kompromisslös kärlek.

"Jag gråter och gråter och gråter. Kan inte sluta. Hennes berättelse kryper under min hud Det är en fantastisk bok Fantastisk och fruktansvärd. Ni måste läsa den." Moa Herngren, YourLife

"Det är en mycket gripande historia som berättas" Nerikes Allehanda

 

 

Unik inblick i fångenskapens psykologi

Den 2 mars 1998 blev tioåriga Natascha Kampusch överfallen och bortförd på väg till skolan. I över åtta år hölls hon inspärrad i ett specialbyggt ljudisolerat källarutrymme hos en man vid namn Wolfgang Priklopil. Fullkomligt utlämnad till förövarens nycker tvingades hon utstå såväl fysisk som psykisk misshandel, utan att veta om hon någonsin skulle bli fri igen. När hon som artonåring slutligen lyckades fly var hennes barndom över.

Med 3096 dagar tar Natascha Kampusch tillbaka makten över sin egen historia, från uppväxten och kidnappningen fram till utbrytningen och Priklopils självmord. Hennes vittnesmål över åren i gärningsmannens våld är en berättelse utan enkla svar, som ger en unik och utmanande inblick i fångenskapens psykologi. Insiktsfullt och drabbande beskriver Kampusch den frihetsberövades vardag: hur överlevnadsinstinkten kan få människan att anpassa sig till de mest extrema förhållanden, hur de fysiska betongväggarna omärkligt byts ut mot osynliga inre murar, och hur man som offer påverkas av en tillvaro där förövaren är hela ens värld

 


Tisdag 12:37

Nu är jag klar med målningen. Nästa steg blir att måla hundkojan och hela buren vit med blåa knutar, fast jag har stor lust att bygga en helt ny stor koja. När detta kommer ske är en bra fråga.
Bilder på odjuren som bor här.

Söndag 17:07

I fredags var jag ut och det var faktiskt riktigt roligt, till och med på krogen där jag de senaste gångerna haft tråkigt. Vi började iallafall i Malmberget hos Pernilla och sen for vi vidare till krogen. När jag kom hem hoppade jag i min onepiece innan jag stupade i säng. Lördagen spenderades till större delen i min mysdress och i sängen och framför datorn. Skulle ut igen men jag var väl inte riktigt i skick för det så jag åkte till byn.
-
Idag har jag och Jenny varit ute med hundarna och sen har jag målat en "skålhållare" i deras bur. Nyss har jag ätit middag och ligger i sängen, ska slå på en film och bara mysa. Äta något gott kanske.
-
I veckan jobbar jag förmiddag måndag, tisdag, onsdag och torsdag. På lördag åker vi till Luleå för Jenny har match, vi sover eventuellt över till söndag för på söndag ska vi till Kalix där Jenny har match igen.

På festen hade vi hattema


:)


Alleballe


Denna skall bli vit

Onsdagens bild


Tisdag 22:27

På senaste tiden har allt för mycket pengar dragits från kontot och allt för mycket saker trillat i brevlådan, men just nu känns allt så himla trist och tråkigt och jag blir lycklig av nya saker. Det kommer ju nya pengar snart ;)
-
Jumpsuit från nelly.com
Fjäderörhänge från jfr.se
Stelt halsband från jfr.se
Topp från ginatricot.com
Body från ginatricot.com
Kjol från ginatricot.com
Känns helt sjukt bra att om tre veckor måste jag gå och lägga mig tidigt för att jag nästa dag ska upp tidigt och ta tåget till Luleå och därifrån ta flyget till Turkiet. Längtar som en tok. :)
Flyga flygplan
Äta mat
Promenera runt
Dricka drinkar
Bada

Måndag 00:28

Tänk vad glad man kan bli av att göra pyttelite ändring i sin vardag. Idag har det fått flytta in lite nya saker i mitt rum och utomhus har det byggts en liten bro/trapp/altan, äh kalla det vad ni vill. :) Nästa projekt är att måla den röda hundkojan med vita knutar till vit med blåa knutar, det måste ju matcha vårat hus. ;) Bilder ser ni nedan.
Före - efter
Ny matta som mina fossingar älskar
för den är så himla gosig och nytt sängbord
Före - efter
Väggdekal
Vaniljljus
Före - efter


H&M

Idag hämtade jag ett paket som innehöll kläder från h&m. Shorts, top och flipflop.

Måndag 14:45

Helgen är över, pdol är över och en ny jobbvecka är påbörjad. En låång jobbvecka, måndag, tisdag, onsdag, torsdag, lördag, söndag. Gissa om jag längtar tills den är över. Min helg har varit riktigt trevlig faktiskt, om man bortser från lördagen då jag mådde rätt så ganska kasst. Men annars har den bjudit på trevligt sällskap och härligt väder och en del shopping! Några bilder kommer nedan.
Jag och Simone gick på djurmagazinet och där hade de massa söta djur


Söndagen bjöd på ett fantastiskt väder


Tror Simone var lite trött i bilen hem ;)


Nytt halsband till Akke


Nytt halsband till Meija


Ett smycke till örat


En earcuff

Örhängen


Fyndade på glitter


Skor från dinsko


Skjorta från ginatricot och linne från h&m


Skjorta från ginatricot och linne från h&m


Kofta


Tubsjal


Från h&m


Spel till hundarna


Solen tittade fram så passade på att tillbringa tiden i den innan jobbet


Hälsade på mitt kusinbarn också, Svante

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort