Ute snöovädret

Idag var vi ute på en riktigt snöig promenad


Toshiba

Köpte en tv igår på Elgiganten i Luleå, det blev en 40tums smart-tv av märket toshiba för ungefär 5000:-.


Tillbaka på jobbet igen

Mina fem lediga dagar försvann i en rasande fart, trist!! Och så himla jobbigt. Sitter på jobbet nu och gnuggar mig i ögonen, är så trött. Som tur är har jag bara idag och en halv dag imorgon att jobba och sedan är jag ledig iallafall fyra dagar. Men snart är dom dagarna också förbi. Jag behöver förändring, hoppas verkligen 2013 bjuder på massa bra och roliga saker. Imorgon åker jag till Luleå för att kolla hockey, Luleå - Modo. Det ska bli kul då vi är ett litet gäng som ska dit. Efteråt ska vi sova över en natt på scandic. På lördag tänkte vi bara göra storheden innan vi åker hem. Ska kolla om jag hittar en tv till ett bra pris. Hittar jag en kommer den att stå i lillasysters rum typ tills jag får lägenhet. Fast det känns verkligen långt bort. Nyår kommer att spenderas i byn, faktiskt väldigt skönt för där får man alltid en god trerättersmiddag så det ser jag verkligen fram emot.
 
Å julen då. Vi var hemms hos oss med stora tjocka släkten från pappas sida, 19st klämdes in i kök och vardagsrum. Älskar när alla samlas, sådär som det var när man var liten och som det ska vara utan massa pojk&flickvänner. Jag hade vart snäll i år så tomten kom med några fina klappar till mig. Trådlöst mus&tangentbord, tumskinnhandskar, rosevin, muggar, skor, sockar, mössa med hörlurar, gele till ögonbrynen, ljus, skal m.m
 
På juldagen åktet jag och min kusin till stan för att festa. Förfest lite här och där och sedan åkte vi upp till björnis, hade förköp men fick ändå köa typ en halvtimme. Fruktansvärt dåligt tycker jag! Å någon drink gick det inte heller att köpa, en bar med typ fyra bartenders funkar inte riktigt när det är så himla mycket folk. Nåja hade ändå en trevligt kväll som tur var. Lite halvrisig var jag igår så när jag kommit till byn efter 12 har jag bara ätit och sovit i soffan. Åt middag hos faster och där slumrade jag också i soffan. Nåja skönt var det :) Kollade film innan jag somnade för kvällen så klockan hann bli ganska mycket.

God Jul!

Akke fick en liten julklapp innehållande ett ben på julafton :) ❤


Trött tant

Min mommo som drar timmerstockar för fullt


Danföredopparedan

Så var det söndag, söndagen innan måndagen som Inter en vanlig måndag utan julafton!! Ska bli så mysigt och kul, all mat och alla klappar. Har varit ute på promenad med Jenny och hundarna idag och igår, det bet ordentligt i kinderna men det var det värt för det var så otroligt vackert ute! Annars myser vi här hemma med ljus och filmer, nyss åt jag årets första skinkmacka vilket var väldigt gott.


5 år sedan.

Jag läste på en blogg att "med tiden bleknar saknaden något." Och det gör den absolut, men den försvinner aldrig. Inte som det känns nu efter så många år. Fast det ibland kan det kännas som igår då jag gick där i mörkret och fick det där telefonsamtalet. Samtalet som chockade mig totalt.  
 
Det är många som inte förstår hur det känns och det finns de som förstår. Jag kan själv inte förstå att det känns såhär efter fem år. Det är 1825 dagar, 60 månader.
 
Det är så himla jobbigt ibland, så jobbigt att tårarna bara rinner ner för kinderna, det går liksom inte att få stopp, det går inte att få fram några ord. Och visst låter det konsigt att jag inte kan eller överhuvudtaget vill prata om honom med någon? Efter fem år, det är lång tid. Och jag kan inte prata om honom. Jag vill nog helst hålla det för mig själv, för annars skulle det brista.
 
Men något jag aldrig kan sluta tänka på är hur det hade känts ifall jag fick ta ett farväl.
 
Du var så vacker, älskade häst.
 
 
 
 
 
 



En liten minnestext

Imorgon är det den 21 december, och varje år då den 21 december kommer betyder det att Draumur varit ifrån mig ännu ett år. Imorgon är det fem år. Självklart kommer det upp ett inlägg, ett lite djupare inlägg så att säga, det kommer det göra så länge jag och den här bloggen finns. Sitter ensam på jobbet just nu, filar lite på mitt inlägg och kikar på bilder. Tänker tillbaka.
 
Alltid på vintern ringde Camilla och frågade om jag ville följa med och rida, självklart ville jag det men samtidigt tyckte jag att det var lite läskigt för ibland hade ridstigarna snöat igen och väldigt ofta körde skotrarna på våra stigar så när vi kom med hästarna sjönk dom ju ganska mycket vilket jag tyckte var lite obehagligt. Och efter ridturerna var man så himla kall om fötterna och händerna!! Hästarna fick ju alltid täcke på sig och jag minns speciellt ett täcke som Draumur ofta hade på sig, det var mörkt grönt med hals så alltid då den skulle på var man ju tvungen att dra den över huvudet så att säga. Det var lite bökigt men det gick bra, Draumur var så snäll så han stod bara helt still när man pysslade.
 
Och vad jag saknar hovar mot asfalten!! Åh det är verkligen sommar för mig. En gång när jag var hos Johanna så utbrast hon "Tyst, jag hör klövar!!", hon menade givetvis hovar. Det var så himla härligt på somrarna, rida ute i skogen med solen gassandes i ryggen, flugor som flyger omkring och lukten av häst och läder och stanna hemma hos oss för att låta hästarna beta. Fasen var mysigt. Hade alltid på mig en blå GB-glass t-shirt när vi red och sockarna som gick upp till knäna.
 
Och dom där svarta vattenhinkarna, sååå himla tunga!! Fick ju ofta ta hand om hästarna på vintern när dom var bortresta, var riktigt trött på morgonen men såhär i efterhand var det ju värt det. Jag gillade verkligen att hjälpa till och hur kul är det inte att vara i stallet och pyssla? :) På morgonen satte jag vatten och hö färdigt i hagen och sen släppte jag ut dom. Mockade direkt och satte mer spån om det behövdes. Sen satte jag färdigt allt till kvällen, foder och hö. Vattenhinkarna tömde jag bara och så fyllde jag dom på kvällen när jag kom dit. Draumur hade en blå foderskopa och Bläsan en lila, kan hända att jag blandar ihop. Och hans fina grimma, en mörkblå med små guldiga hästar och ett svart grimskaft.
 
Jag hade typ kunnat skriva en bok om allt det här och alla minnen jag har men jag får väl hindra mig lite. Skriver det här mest för min egen del, jag vill kunna gå tillbaka och läsa. Och även för Josefine för hon var min stallkompis, hästarna stod även henne väldigt nära. Dock bultade hennes hjärta lite extra för Bläsan. Helt enkelt så saknar jag den tiden och det hade varit så himla kul om det fortfarande var så, framförallt för att man blivit lite äldre och mognare. Men även för att jag gärna vill vara delaktig i hästlivet, som det ser ut nu och som det känns nu så är den tiden förbi sen fem år tillbaka..ingenting kommer bli sig likt på den fronten igen.
 
Imorgon sägs det att jorden ska gå under, jag gråter inga tårar för det, för det betyder ju bara att jag skulle få vara med min söta bruna lilla kompis igen. 
 

Måndagsmys

Såhär i juletider får man lov att lyxa till det lite. Så ikväll har jag tänt ljus, hällt upp lite ostbågar i en skål och slagit igång en film "last night". Tidigare ikväll tröck jag i massa nejlikor i två apelsiner och hängde upp i mitt rum så nu luktar det underbart här inne.


Jul jul strålande jul

Om en vecka är det julafton! Helt sjukt vad tiden går fort och har gått fort. Julkort med vovve ska det ju självklart bli, nedan ser ni hur det såg ut 2010 och 2011! :)


Fredag, älskade fredag

Snaaart får jag gå hem från jobbet, leeeeeengtar. Veckan började med migrän men även med en ny telefon! Beställde en iphone5 förra veckan och i måndags hämtade jag ut den, alltid kul med nytt. Sen är det ju extra kul då den är sådär härligt billig! Hååhå, nå jag lever bara en gång så innan det ska man ju hinna äga det mesta. Som sagt, fredag idag och den skall innehålla middagsdejt och kanske en liten utgång? Vi får helt enkelt se vad staden har att erbjuda en dag som denna. :)
 
Var ju Luleå förra helgen med Jossan. Det blev drinkar(kanske någon för mycket), mat, shopping och sömn. Mycket trevligt! Men man kände sig som ett får i svinstian på krogen, väldigt vilsen. Vi tog taxi till krogen på fredag, sa till taxichauffören att vi hade behövt en guide då vi aldrig varit där och han sa att han tyvärr skulle jobba till klockan fem, haha. Lördagen var kropp och huvud mycket trött, så efter en låång sovmorgon gick vi på stan en stund innan vi vilade ännu mera. På kvällen åt vi en god middag på allstar och sedan köpte vi godis på hemmakväll och myste i sängen hela kvällen. Väldigt skönt må ja säga!
 
Snart jul, myyyselipys. Har en klapp kvar att köpa. Hallongrottor och rulltårta är bakat men mer måste det bli. Ljusstaken står på sänggaveln och julgranen i tv-rummet. Over and out.

En apa som liknar dig

Har fastnat totalt i låtarna som Darin sjunger i "så mycket bättre", dom är så bra!
 
Idag är det onsdag och i övermorgon är det fredag, lääängtar. Hoppar på tåget till Luleå då med Jossan, vi ska bo på hotell från fredag till söndag. Kommer aldrig ihåg vad hotellet heter men den ligger iallafall mittemot tågstationen. Helgen kommer väl bestå av shopping, fest, mat och hotellfrulle. Blir nog kul hoppas jag. Ska bli väldigt skönt att komma bort, även fast det bara är till Luleå.
 
Ställer mig i kö på lägenheter varje måndag, men det händer aldrig någonting. Känns lite drygt och som att jag aldrig kommer få någon. Men jag antar att jag får en när det är dags, det är lika bra att tänka så iallafall.
 
Har börjat inhandla lite julklappar vilket är riktigt roligt! Det är nästan roligare att ge bort julklappar än att få. Det svider i plånkan men så är det ju bara jul en gång om året. Mysigaste tiden på året! Fast fort är julen förbi.. Måste sätta igång med julbaket snart, kolla julfilmer och lyssna på jullåtar. Så ännu mer julstämning infinner sig!
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort