Skidoo helg

För några veckor sedan så gick våran skoter sönder, beställde delar men dom var för småa. Så ihelg fick vi låna en skidoo från en skoteraffär i malmberget. Den var riktigt rolig att köra och jag hade kunnat tänka mig att ha en sådan. (lägger upp bild senare någondag)

På lördag tänkte vi först inte fara ut men då for jag och mamma och körde en sväng iallafall, vi lånade jens skoter också så vi böt lite då och då. Först for vi till narkausjärvi, sedan porotunturi och sist ahvenjärvi. Idag var hela flocken till narkausjärvi, bra väder trots lite blåst.

Nu ska jag och Jenny renbädda sängarna, imorgon är jag chaufför till och från stan. På tisdag ska jag och pappa till vetrinären med Akke som ska få vaccin. Vet inte hur jag ska göra på kvällen om jag ska åka till byn eller sova hos pernilla... På onsdag iallafall ska jag, Pernilla och Josefine laga mat och i veckan måste jag köpa en present till Jens som fyller 20år på måndag. Fredag är det majbrasa i byn.

26 dagar kvar.

Måndag 19/4

Och så var vi inne på en ny skolvecka. Imorgon ska vi ha seminarium på religionen om islam, oj vad roligt. Åkte in till stan redan igårkväll, då var jag med Svanhemarna och sov över där också. På kvällen åt vi pizza, chips och halvkollade Wallander innan vi gick och la oss. Har varit huuur varmt som helst under natten, förstår inte att det kan vara så varmt.

Idag i skolan hände inte allt för mycket, våran svenskalärare sjöng och spelade gitarr för oss. På omvårdnadslektionen planerade vi våran Umeå-resa. Efter skolan hade jag körlektion som gick sådär, alltid är det nåt som inte går rätt till. Sedan körde jag hem till byn.

Ikväll tänkte ju jag äta glass med daimkulor och titta Håkans bar men tydligen så är det skithockey istället. Men tror jag tittar en film istället, min stora grekiska semester. Nu ska jag digga Rolandz och göra ett körkortsteoritest.

Jajamen, titta vad jag hitta på scenen
Jajamen, en trosa i en spetsmodell


 

32 dagar kvar


jag tyckte den var ganska kul..

Fem dåliga saker med att vara en snopp:

1. Man har hål i huvudet!
2. Man umgås med 2 nötter varje dag!
3. Grannen är ett arsle!
4. När man mår som bäst spyr man!
5. Sin bästa vän är en fitta!

Friluftsdag

Imorgon ska vi ha friluftsdag på dundret med våran klass. Vi ska typ sitta och grilla. Vet inte om någon tänkt åka i pulkbacken och någon skulle väl åka i backarna. Klockan tio ska vi samlas där men jag ska upp vid sju för kring halv åtta kommer mamma hit med Akke. Han ska få vara med mig hela dagen och det ska bli så mysigt! :) Tror jag ska krypa under täcket snart så att det blir morgon.

Har inte så mycket att säga, känns som att det är mycket i skolan dom närmsta veckorna. Men, 37 dagar kvar.


Mobil bilder


Åkte skidor på tisdag


Akke var med


Jenny var med, Amanda också men hon syns inte på bild


Middag i skogen


Vi var uppe på Pulmukka


Baara fem dagar till helg

Som alltid känns det tungt att gå tillbaka till skolan efter ett lov, men nu känns det EXTRA tungt när man inte varit där på sju veckor. Känner bara vilken panik jag får när jag tänker på att det är typ en-två timmar kvar till läggdags och när jag vaknar är det skola, känns lite overkligt och väldigt jobbigt. Tanken på svenska lektionerna med estet, pyskologin som är otroligt tråkig, alla prov, religion och matten som jag för övrigt har lagt på hyllan.

Jag tror, fast än det inte känns som det nu, att det blir lättare  bara efter någon dag. Det brukar vara så. Nu är det inte alls långt kvar till sommarlovet och framförallt, min 18-årsdag. Shit. Om 40 dagar, ca 5 och en halv vecka så är det dags. Samtidigt vill jag inte ha sommar för jag vill ha vår, jag älskar våren. Den bästa tiden på året. Att samlas släkt o vänner ute i skogen med vackert väder, det är det bästa. Längtar redan till helgen.

Jag har precis sett klart Flickan som lekte med elden, nu ska jag hoppa i duschen och försöka få tiden att gå så sakta som möjligt.

Lördag 10/4

Idag har vi verkligen varit i skogen hela dagen. Vaknade upp strax efter nio, fikade snabbt och hoppade i kläderna. Vi for till Narkaus och det var ovanligt mycket folk i farten, kom ett gäng på tio st grabbar/gubbar som inte var härifrån och sen några st från byn + vårat gäng som brukar innehålla kring 15-20 st. I Narkausjärvi åt jag årets första souvas och makaroner, åh så gott! Sedan har jag och Jenny åkt skidor fram och tillbaka på isen. Akke han följde efter, behövde inte ens ha han i koppel. Duktig pojke! De andra pimplade också.

Vid femtiden for vi hem och typ direkt började vi packa för nästa skotertur. Vi åkte upp på Pulmukka (ett berg med jääättefin utsikt, man ser till Ullatti, Nilivaara, Markitta, Dundret, Skaulovägen), där grillade vi och det var smaskens. Var hemma igen vid tiosnåret. Har precis kommit ut från duschen och sitter och äter kräm med mjölk. Ska alldeles snart krypa under täcket och ladda inför imorgon. Hoppas att det blir lika bra väder som det har varit idag, skulle vara väldigt passande eftersom det är ledighetens sista dag.  Å N G E S T!

(ska ladda upp bilder så småningom, orkar inte börja nu då det tar tid och jag vet inte vart alla sladdarna är)

Min ögonsten

Among all, you are to me
there is something hard to bear
- It is my longing for you
when I do not have you near.


Life feels empty without you


Köpt i Kiruna



Kappahl
Örhängen 49:50:-
Armband 69:50:-
Jeans 399:-


MeraMode

Tröja 259:-


JC
49:-/st

1 år ♥

Idag fyller min bästaste bästa vän hela ett år! Han hoppar upp på fönsterbrädor, tuggar sönder jackor för att komma åt godiset, kissar i inomhus, springer upp till grannen, skäller på lyktstolpar, stubbar, träd men han är också världens gosigaste som slänger sig i famnen på en när man sätter sig på golvet, som ger hur många pussar som helst och som lägger sitt huvud på ens axel. Han är min lilla älskling som jag hoppas får tillbringa mååånga år med, han lyser upp dagarna när det är som mörkast











Grattis!♥

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort