Sista mars

Idag har det hunnits med en hel del. Vaknade vid tio, klev upp och gav hundarna mat och fikade själv. Sen gick jag ut på prommis med hundarna och stavarna i handen. När jag kom hem käkade jag lunch och städade. Dammsög huset och rensade lite i garderoben. Sen kollade jag och Jenny Johan Falk - G.S.I, har blivit helt in love i de filmerna alltså. Mycket mycket bättre än ex CSI. Efter det käkade vi middag och nyss har vi varit och åkt skidor, jag, Jenny och hundarna.

När mamma kom hem hade hon med sig H&M paketet. Innehållande ett par svarta byxor, en BH, en väska, ett linne och en sjal. Byxorna fick jag inte igen så dom får åka tillbaka och BH:n var också för liten, tänkte ta en större men ångrade mig i sista sekund. Så den får också hoppa tillbaka. Väskan däremot tyckte jag om, dock lite mindre än jag trodde men den funkar. Jackan kommer om två veckor.




Kanske tar kväll redan nu

Idag har jag varit och kört skoter med Maria och hennes pappa, vi körde lite över fem mil. Ganska härligt skoterföre, pudersnö så när jag kom hem var jag blöt ända till underkläderna. Men det var rätt fint, stannade i en koja och fikade lite te och mackor innan vi drog oss hem igen. Väl hemma åt jag middag, kollade All about Steve och såklart somnade jag.

Just när vi kom hem så släppte jag ut hundarna och när jag skulle flytta skotern så ropade jag för skoj skull på Akke och sa åt han att han skulle hoppa upp på skotern. Försökte få han att sitta framför mig men det ville han inte utan han bara stod med framtassarna på sätet, så jag hoppade fram lite och då flyger hunden upp bakom mig och SÄTTER sig där. Konstig hund det där, han är lite speciell. Meija har precis börjat löpa men han gör ingenting, bara slickar henne där bak men han har då inte försökt sätta på henne eller så. Han är nog inte tillräckligt smart för det.

Nu ska jag gräva i frysen efter glass, tänkte ju köra en inte-äta-något-onyttig-dag, men som jag sagt tidigare. Man lever för att äta, om man inte äter, orkar man inte leva. Soo, glass med lakrits/viol strössel och chokladsås! Yum.

mysigt i bastun


Skoter och skidor

Alldeles snart ska vi fara till Narkausjärvi, äta mat och skotta upp rastplatsen. Efter att vi kommer hem ska vi fara och åka skidor. Var igårkväll men det var så mörkt så helt plötsligt ligger man på näsan för att man missade ett skoterspår. Hatar skoterspåren när man ska åka skidor.

Igårmorse vaknade jag, tittade på telefonen och upptäckte att det låg en penna brevid. I fotändan hittade jag mina böcker som kvällen innan låg på golvet. Hur hamnade sakerna i sängen? Var det jag, eller var det någon annan?

Nu ska jag sätta lite fart!


Solig och fin dag

Idag var en sån dag som man vill ha varje dag på påsklovet. Sol och klarblå himmel, det hade dock fått vara helt vindstilla och ännu mera värme. Men jag ska inte klaga! Bättre än snö eller mulet.

Jag pappa och hundarna for till Narkausjärvi med skotrarna. Grillade lite korv och satt och solade, läste på en bok som vi har fått i läxa att göra under våran långa ledighet. Det var så kul att se Akke så glad och lycklig, han hoppade fram och tillbaka och hittade en bananskal som han busade med. Då och då kom han fram och ville bli klappad. Sen somnade han i solen. Det värmer verkligen i hjärtat!

När vi kom hem grävde jag en liten grop och la mig där på liggunderlag och en fårfäll. Fast det dröjde inte länge innan jag hade en hundskalle i famnen och min fina solplats var täckt i snö. Nåja, tur att han är söt!

Nu på kvällskvisten har jag och mamma varit ute på en tur med skidorna, inte så bra glid när jag skulle skejta. Fick istället träna armmusklerna med lite stakning, ska ta och hoppa in i duschen snart och sen kolla tv. Grey´s!

Imorgon pyser jag till Mampa och Gälli, ska ta sista gardasilsprutan och sen ska jag laga mat med Isabelle och Alexandra.





23 mars 2010 i bilder

Kör på det här med bilder istället för text. Känns lite roligare.














21 mars 2010 i bilder









Var och åkte skidor med Akke för ett tag sen, skateade mest för det är roligast! Men även lite klassisk åkning så att Akke fick dra lite. Spåret var ganska mjukt så staven gick igenom ibland men annars var det en fin runda. Hade jag haft pengar hade jag inte tvekat på att köpa skatepjäxor, kan tänka mig att det är bekvämare än vanliga pjäxor.

Nu sitter jag och väntar på mat, efter det blir det väl en varm duscha och massor av tvtittande. Har ju inte direkt någon tid att passa imorgon eftersom jag är ledig så jag kan vara uppe hela natten fast om jag vill! :) Ska iallafall åka skidor och ta de koluugnt.

Action i skidåkningen

Synd för de som föll men lite underhållning för oss tittare!



Liten Akke-bilder
















Andreas Johnson - We can work it out

Goddag!

Igår jobbade jag förmiddag och efter det for jag till Malmberget och körde med bilskolan, det gick faktiskt riktigt bra. Var någon enstaka grej som gick lite sämre men annars tycker jag att det gick bra, fick beröm och det är alltid roligt :) Efter körningen gick jag hem och åt middag och for sedan på teorikurs. Skönt, nu har vi bara en kvar!

När den var slut åkte jag och mamma hem, jag körde! :) Har varit så nervös inför att köra i rondeller men än så länge har det gått bra. Idag är jag ledig från praktiken, har endast tre dagar kvar där. Shit vad tiden har gått fort!

Nu ska jag hoppa i skidkläderna och koppla Akke, med musiken i öronen och pjäxorna på ska vi fara på en skidtur i det härliga vädret! :) (ska droga Pernilla när hon kommer till byn och sätta henne på skidorna)


Nära döden upplevelse

Jag trodde på riktigt att jag skulle dö inatt. Jag bad till Gud, tackade och bockade för det fina liv han gett mig och sa att han skulle ta hand om mina nära o kära. Vaknade av att det mullrade och bullrade och dånade som bara den, jag drog täcket över huvudet och tänkte shit nu blir jag begravd här. Sen blev det tyst och jag viskade till Jenny "blev du rädd?" jaa sa hon. Sen sa jag "hoj vad det blåser" och då sa hon bara vaaa, det rasade ju från taket! Jaaaaha, jag trodde det blåste skitmycket. Tänkte till och med att fan nu blåser hundarna iväg. Men på sant, fatta rädd jag blev!

När jag klev upp på morgonen var det FULLT med snö framför garageporten, inte så konstigt när det varit -30 för nån vecka sen och nu de senaste dagarna plusgrader och regn imorse.

Idag var praktik igen då, hände inte så värst mycket. Duschade en gubbe, det gick bra. Sen har jag och Isabelle mest drivit runt, gjort iordning matbrickorna till middagen och bäddat några sängar vilket vi nu är experter på. Har också stuckit för första gången, min handledare fick vara provdocka.

Imorgon ska jag och Alexandra vara på dialysen och sen kommer min lärare på besök. På kvällen är det körning för min del och sedan teorikurs. och SEN, byn!


Underbara älskade Nilivaara, snart får jag vara där i flera veckor i sträck! Det kallar jag SKÖNT:


En liten update

Den här helgen har susat förbi, den har varit både skön, lugn och utan vatten. På fredag kom vi hem sent eftersom vi var på torget till klockan sju. Lördag for vi till porotunturi, sen när vi kom hem hoppade vi på skidorna och for en sväng. Att man inte börjat åka tidigare, det är ju kuul! Idag var vi till Ahven och sen åkte vi skidor igen.

På eftermiddagen på lördag så var vi utan vatten och det är vi ännu idag. Nåja, gråter inga tårar för det. Har varit till faster för ett tag sen och duschat och bastat. De bor in en annan del av byn där det finns vatten. Nu sitter jag här och funderar på att gå och sova. Imorgon är det ny vecka och på morgonen ska jag till skolan för att ha matte, tänkte ju göra prov men inte blir det. Sen ska jag rulla till praktiken.


5 mars 2010

Förband

Mannen med stort M

 

Det hade inte varit fel att vara i Marcus skor just nu, han fick en helt ny bil och en helt ny skoter!! JA tack.

 

 


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort