Till Linnea

Här är jullåtarna som jag la till:

Last christmas - Jan Johansen
White christmas - Michael Bublé
Julen är här - Tommy Körberg och Sissela Kyrkjebo
Gläns över sjö och strand - Sanna Nielsen
När juldagsmorgon glimmar - Vikingarna med barnkör
Tomtefar ska komma till oss - Stefan Ljungqvist
Tomten jag vill ha en riktig jul - Busungarna
Jag såg mamma kyssa tomtem - Agnetha och Linda



Om det är någon som vet någon annan bra jullåt, säg gärna till! :)


Jean Francois Pignon

En fantastisk man med fantastiska hästar, man blir väldigt imponerad när man ser vad han kan göra med sina hästar.

Här ser man en intervju med honom och sen hoppar han upp på sin häst och visar lite dressyr. Helt utan träns eller sadel mitt i stallgången.

Här kan man se hela hans nummer i Stockholms horse show.
(hihi, kolla 15:12 när en liten liten söt ponny kommer inspringandes. Så jäkla gullig!)




Flitig

Imorgon skulle vi ha gjort matte prov men det sköts upp till nästa vecka, tack och lov! Så i veckan är det prov i medeltiden som måste göras.

Har hållt på i över en timme med julpyntning. Först dammsög jag och dammtorkade. Sen tog jag fram en liten julgran och spikade upp tavlor och tog fram tomtar, har satt upp en ljusslinga också. Det får nog duga så.

Tänkte värma mat snart för jag är såå hungrig. Ska titta en av filmerna jag fick från lovefilm också, den här gången har jag hemma Systrar i jeans - andra sommaren och Min brors flickvän. Blir nog den sistnämnda som jag tittar. Måste vara till Pernilla också och låna hennes filmer så får hon skicka tillbaka dom sen.

La just till en ny spellista på spotify med bara jullåtar. Längtar så! Jag älskar julen.


Hemklickat

Snart är jag ägare till dessa leggings.


Framtidsdrömmar

Inatt drömde jag att jag red, det var underbart! Jag red en islandshäst på en väg, vi tävlade mot en annan häst om vem som var snabbast. Jag drev på och drev på och drev på så vi bara flög fram, jag tappade tyglarna också men jag sträckte mig bara fram och tog tillbaka dom. Dom var vita, inte fint. Men vi vann iallafall det där loppet. Sen gick vi till stallet, det var ett litet stall med småsmå boxar. Lite knasig dröm men det är ju de flesta.

Jag önskar att jag var vuxen nu med en stor inkomst, då hade jag köpt mig en eller två hästar och en hund. Det är en av mina största drömmar! Att ha egen häst, en snäll och lugn islandshäst. En brun med en vacker man. Antingen en valack eller ett sto. Eller allra helst hade jag velat ha ett stort stall med många hästar.



(alla bilder är tagna från www.google.se)


L-o-v-e-i-t

Synd att man typ aldrig använder klänningar men annars hade de här suttit fint.


Pernillas jul

Vilken julkänsla jag fick när jag tittade på Pernillas jul. Om ni vill se programmet kan ni klicka här. Där lagar Pernilla Wahlgren och hennes kompis mat och julpysslar.




Har skickat mejl

Sitter här och skriver lite på min bokrecension till engelskan, är snart klar. Skickade just iväg ett mejl till humanisterna, hittade en mejladress på deras hemsida. Förhoppningsvis får jag ett svar, tänkte de kan hjälpa mig på traven med mitt arbete. Nåja annars får jag söka land och rike efter information. Tycker det var svårt, det står så mycket och när man inte vet någonting är det svårt att sammanfatta.

Ikväll är det iallafall chipskväll. Det kommer sitta fint vill jag lova. Det blir creme cheese chips och bearnasiedip. Och givetvis idol och riktig cocacola. Det blir nog super, och justja till middag blir det pizza. Nu låter det som att jag är värsta onyttig men hallå det är ju fredag!? Och jag har faktiskt varit ute och gått idag och sprungit runt i mjuksnö och busat med hundarna, kastat boll. DET var svettigt!

NU ska jag fortsätta med skolarbete, om jag inte hittar på något roligare, och diska.

Ciao! :)


...kom på en sak, det liggen en sån här i kylen.

OCH en annan sak, mina kläder har kommit!

Välkommen helg!

Idag var en chill dag i skolan. Gjorde inte så mycket, vi fick jobba själv på svenskan, Evas och psykologin. Efter skolan sprang jag till bussen och for på stan med Pernilla. Köpte julklapp åt Jenny så nu är det halv klart. Till mamma och pappa vet jag på ett ungefär vad jag ska köpa och Jens vet jag också. Måste bara beställa det.

Har tagit helg idag, känns otroligt skönt att få två dagar extra ledigt. Så imorgon ska jag ta en långpromenad med hundarna och försöka göra bort någon läxa. Man känner sig ett kilo lättare när man får stryka från läxlistan.

Köpte glow shampoo och balsam idag, de hade inte för färgat hår så fick ta en annan. Har spanat in dom dör flaskorna länge så äntligen fick jag dom ;)

 

Måste bara tillägga att jag inte är ett dugg avundsjuk på Alexandra som är i Stockholm och ska på globen horse show. Hade också velat vara där! Synd bara att det är långt dit och att man inte känner någon där.

 

 

 



FAN VAD FUSKIGT! Kom ihåg att fota MYCKET Alexandra och filma islandshästarna! :)

Hahah, citerat av Jenny

Sitter här i soffan med datorn i famnen, några meter bort sitter Jenny framför stordatorn. Nyss sa hon så här;

"Det här är väl ganska likt Pernilla."
Tänkte det var en bild men då sa hon sen;
"Sitter framför datorn med en kaffe i handen och lyssnar på musik"

Trodde hon läste det någonstans men hon hittade tydligen på det själv.

Nu ska vi till kiosken och köpa blue keld och klubbor :D gött!



pistvakt

Hahah såg att Linno lagt in det här klippet så var tvungen att göra det också :D




En mössa och en bolero

Ska beställa dom här kläderna från gina tricot. En mössa för att jag länge velat ha en och en bolero för att min klänning är så naken.


Sunnyday

Idag vaknade jag klockan nio av att jag skrek. Jag drömde att en råtta hoppade upp i ansiktet på mig så jag skrek för full hals, väckte Jenny och hennes kompis och mamma kom inrusande och frågade vad det var. Ehehe.

Nu väntar jag på att lunchen ska bli klar, korv och makkisar. Sen ska jag gå ut och promenera med Akke och Sara.



En sak klar

.... bara åtta kvar.

* Psykologi-prov
* Svenska-prov
* Matte-prov
* Matte-omprov
* Inlämning om magsår
* Engelska bokrecension
* En annan bokrecension
* Bokskrivning om olika människosyner
* Idrottsläxa

"They're here!"

Alldeles nyss kom posten och där låg mina hyrfilmer från Lovefilm.se.


Robban Pettersson

Igår var sångaren från Takida med i efter tio och där berättade han om sitt självmordsförsök för sju år sedan.

Här kan ni se klippet!

Han är grymt snygg och hans röst är så jäkla het! The things we owe är en favoritlåt, riktigt bra är den eller ALLA deras låtar är sjukt bra.



Dags för den årliga läxlistan

Som alla andra år så står man alltid där med en raad läxor som ska göras innan jul.
Detta är vad jag har kvar just nu;

* Psykologi-prov
* Svenska-prov
* Matte-prov
* Matte-omprov
* Inlämning om magsår
* Engelska bokrecension
* En annan bokrecension
* Bokskrivning om olika människosyner
* Idrottsläxa

Någon som vill göra halva berget? :)

Det är garanterat något annat också men detta är det som känns jobbigast.

Här är en bild på en stjärna som lyser upp varje sekund, varje timme,
varje dag, varje vecka, varje månad i mitt liv.




-

Underbara, älskade

snart två år sen.

Paradise hotel

Lätt dag i skolan. På svenskan lyssnade vi när Stig läste, fattade typ ingenting. Sen fick vi jobba själv med några frågor. Vi ska ha prov om medeltiden om två veckor, vet inte hur det kommer gå.

Sen hade det tydligen varit lite tjaffs mellan några stycken, var lite fjantigt tycker jag.

Har redovisat i NK också, ligger på ett VG. Vi får om vi vill jobba upp det till ett MVG men jag vette fan om jag orkar. Jag nöjer mig med VG, det är skitbra för att vara mig. Jag menar, VG, MVG, strunt samma. As long as man är godkänd.

Har skrivit till lovefilm och frågat varför inte mina filmer kommit ännu, då hade mitt konto inte aktiverats men nu var det fixat tror jag.

Nu ska jag värma mat!! Är jättehungrig. Och samtidigt kolla paradise hotel.

Ikväll är BONDE SÖKER FRU, jag älskar Tildes hästar.

Ellos.se


kort helg

Den här helgen har verkligen kännts kort eftersom hade vi hade skola halva dan igår. Men morgondagen känns inte allt för hemskt, har matte på morgonen och sen ska jag till vårdcentralen och ta andra gardasil sprutan så jag missar svenskan. Sen har vi bara NK som vi får jobba själva på och Katarinas lektion så det är inte allt för jobbigt.

Idag har jag beställt ett linne från ellos, kan visa en bild. Den var inte sådär jättesnygg men jag vill ha ett lite längre linne till mina leggings.

.. deet funkar inte att ladda upp bilder så gör det imorgon istället om jag kommer ihåg.

Nu ska jag gå och sova! Godnatt :)

myselipyskväll

Ikväll har det varit bra. Vid halv sex kanske åkte jag ner för att möta Isabelle och Alexandra, vi gick till konsum på en gång. Handlade mat och godsaker. For upp till mig och så började vi laga mat typ direkt. Satt vid datorn och pratade massor som vanligt medan vi väntade på potatisen. Sen käkade vi och det var goott! Lövbiff, klyftpotatis med sour cream and onion smak och bearnaisesås.

Med proppfulla magar satte vi oss ner i soffan ett tag, facebookade lite och sen gick vi till konsum en sväng igen. Mötte ett gäng uursnygga pojkar!;) (skämt) Sen upp igen och då var klockan nära åtta. Så har kollat idol och bara suttit i soffan och babblat, kollar massor på datorn och försökt ta massa kort.

Tiden har gått så himla fort, tycker det var nyss vi stod i köket och fixade maten.

Imorgon blir det iallafall uppstigning där före nio. Sen vidare till skolan och fixa massa till öppet hus, ska hänga upp lappar och ställa iordning. Hoppas det inte kommer allt för mycket folk. Skämmigt om man inte får fram vilket blodtryck de har!

Meen ja, ska väl krypa till kojs nu. Måste läsa på min bok också..

Calle var bäst!




Första fredagen i stan

Tro det eller ej men ikväll åker jag inte till byn. Vi har öppet hus på skolan imorgon så måste vara där. Men åker såklart hem efter det ;) Här kan man ju inte vara länge.

Hahah idag på gympan hörde våran lärare liite fel.

Läraren: "Har du tränat nåt i veckan då?"
Nalle puh: "öhöh,, nä..nä." *mumlar*
Läraren: "Vad sa du? Har du ont i foten?"

Vill ha kväll nuu! Är jättesugen på chips och läsk och bra musik (idol). Alleballe och Linestedts dotter ska komma hit och vi ska laga middag och titta idol, jag tror att det blev lövbiff och pommes/klyftpotatis och bearnaisesås. Hade varit mums med pizza också, men det går de nog inte med på ;b

Nu ska jag svälja en ipren och slå på kopps. Kanske sova lite också.





Don't Bring Flowers After I'm Dead

Godmorgon!

Idag har jag klivit upp klockan fem, åkt till stan och sov fram till halv nio. Nu har jag just fikat och ska borsta tänderna, sen hoppa vidare till skolan. Jag gillar torsdagar för då är helgen snart här och så har vi bara lektioner i O-huset. Idag ska vi redovisa om hjärtsvikt, hoppas att det går vägen!

Igår var jag i byn. Kollade lite tv när jag kom hem, sen åt vi middag och så gick jag och Jenny och promenerade med hundarna i drygt en timme. När vi var tillbaka så hade bonde söker fru börjat och sen var det grey's anatomy och sen gick jag och la mig, läste lite och löste korsord. Hade tvn på så kollade halva true blood. Den är så brraa!

Var och kollade en bil som hade kört i diket igår i byn, men förstår inte hur man kan köra i diket där det är raksträcka? Visst kanske det går men vore ju troligare om det var i en kurva. Men tydligen så har han haft alkoproblem så man vet ju aldrig.

Idag kommer mamma hem från Stockholm och med har hon sig en klänning/tunika från mq till mig. Håller som vanligt tummarna att storleken är bra!! Jag vet inte hur jag ska göra idag, kanske lutar åt att jag åker hem;)


Så djävulskt less

Jag ångra som faan att jag tog matte B som indval. Jag hatar det! Jag skulle ha valt fotokursen me Pernilla istället. Jag är så kass, jag kan ingenting. Får hela tiden omprov och klarar inte ens dom, jag kommer stampa på samma ställe hela tiden. Fyihelvete alltså. Vad fan tänker man med egentligen?

Prov överhuvudtaget, vad är det för nytta. Nu ska vi ha i psykologi också, dra åt skogen.

Ikväll ska jag promenera och sen kolla desperate housewives med en stor glassbytta.


Nytt till jul/nyår


Photofiltre

Har man tråkigt så har man.. Har suttit och gjort massa bilder i photofiltre. Är ett jättebra program som man kan gör om bilder och göra egna bilder. Finns att ladda ner gratis på google.

Har gjort de här två bilderna och min header i det programmet.

 

 

Det kommer bli mest kollage på Dröjmur och hundarna. Finns som inget annat roligt att sätta på bild.

Nu börjar det grusa i ögonen så jag ska stoppa tandborsten i mun och bädda ner mig. Kanske läsa lite från en bok som ska vara klar till jul och SÅKLART lösa korsord.

 

Min bästa vän i stan

 

Imorgon ska jag kliva upp klockan nio och fika, duscha, datorn och äta lunch. Börjar först klockan tolv.

GODNATT!

 

 


All that I wanted was you

Sitter här och dunkar till Erik Hassle. Han är mycket bra. Idag har det varit skola, fick tillbaka min argumenterande uppsats och jag fick G på den. Kändes väldigt skönt! Nu väntar jag bara på mitt matteprov som jag helst inte vill se för det gick så dåligt.

Sista lektionen har vi suttit och planerat vad vi ska göra på öppet hus som vi har på lördag. Hade jag fått välja hade vi bara suttit och tittat på alla människor som kommer och går, druckit lite julmust och ätit godis. Jag hatar att prata inför okänt folk!!

När jag kom hem har äntligen städat lägenheten, dammsugit och vaskat och så dammtorkade jag i toa. Resten kan jag ta nån annan gång. Innan man tar tag i det känns det skitjobbigt men när det är klart är det bara sköönt! Det luktar gott och det känns så fräscht.

Snart jag till konsum med Pernilla sen ska jag gå till henne. Hon hade visst bakat chokladbollar.. Vet inte om vi kanske skulle gå ut och gå också.

IMORGON ska jag åka hem, l o v e l y.  Vi har fått i uppgift att göra en träningsdagbok i gympan så då måste jag hem och promenera för jag vågar inte gå ut själv här i Malmberget, för läskigt och så kan jag inte några bra vägar att gå. Dessutom är det skittråkigt att gå utan hund.

Nåja, nu ska jag avsluta här.

En liteliten Akke med en söt liten knorr :D


Jay-Z - Empire state of mind

Soom jag har letat efter den här låten, såg den när EMA var och jag tycker att den är så bra.


Desperate hours

Igår tittade jag och Jenny en film som gick på fyran, den var bra.

Neal och Abby Warner lever det perfekta livet. De har ett bra äktenskap, en vacker dotter. framgång och ett fint hus, Ingenting kan rubba deras idyll. Trodde de. Ända tills den dagen då psykopatiska Ryan kommer in i deras liv och förändrar allt. Först tar han det dyraste de har - deras dotter Sophie. Med henne som pant börjar han steg för steg att styra deras liv. Snart är Neal och Abby fullständigt i kidnapparens händer och det är precis där han vill ha dem. Hur långt är de villiga att gå för att få tillbaka sina liv och sin dotter?

 


Lovefilm

Mamma har fått "lovefilm" kort från jobbet så man får hyra åtta filmer. Idag har jag  suttit och kollat vilka filmer jag vill se, kanske ändrar nå men än så länge ser det ut så här;

* Dumpad
* The Ugly Truth
* Slumdog Millionaire
* Vi hade iallafall tur med vädret igen
* 17 again
* Min brors flickvän
* My best friend's girl
* Systrar i jeans - andra sommaren



Leende guldbruna ögon

Idag var det faktiskt en ganska bra dag i skolan. Efter lunch fick vi prova ta blodprov och blodtryck. Riktigt kul fast vi tar ju bara på en plast arm. Är ju inte alls likadant som på en riktig arm. Lite synd att vi inte får ta på varandra.

Sedan fick vi nytt schema så varje tisdag kommer vi att börja klockan tolv.

Nu sitter jag hos Pernilla, vet inte om jag ska till byn. Mamma har inte ringt ännu men om hon ringer så åker jag. Imorgon är det fredag och det är såå skönt! Fast det är det ju varje fredag.

Nästa fredag ska jag faktiskt stanna i stan till på lördag, vi har öppet hus i skolan på lördag så det är lika att stanna. Då ska iallafall Alexandra och Isabelle komma till mig så ska vi titta idol och så. Sen kanske vi hittar på nåt annat bus. We'll see!


En söt liten pålle som jag faktiskt saknar.. :)


julafton

I år blir det kanske en lite annorluna julafton. Vi ska troligtvis fira den i Gällivare hos våran farbror. De ska flytta till ett annat hus och då prata de om att fira där. Tror det kan blir roligt faktiskt :)





Hemma imån

Blir nog så att jag stannar hemma från skolan imorgon, är förkyld så då passar jag på att stanna här ;) får jobba äckelmatte hemma idag, uuusch.

Nåja, skönt att slippa söndagsångest iallafall. :)

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort