Söndag 21:23

Nu är jag hemma i byn igen. Var gudomligt skönt att sova på hotell, hade gärna stanna längre. Men funderar på att fara i typ November och stanna några nätter. Hälsa på kusin, julhandla lite och kanske ta en drink. Det är alltid skönt att komma bort, även om det bara är till Luleå!
-
Beställde hem böcker idag som jag ska ha med mig när vi åker. Det blev 14 år till salu istället för 3096 dagar för den var slut, eller det fanns en men den var mycket dyrare och jag är snål.

En skakande svensk historia.

Det här är 14-åriga Tessans egna historia. Hon lever ett välanpassat liv i en mellansvensk stad, med mamma, pappa och syskon. I skolan går det bra och hon älskar stunderna hon tillbringar i stallet.
Men så en kväll raseras allt. På väg hem från stallet blir hon våldtagen av en jämnårig kille. Chockad tar hon sig hem men berättar aldrig för någon om vad som hänt. I stället tar Tessan på sig all skuld för våldtäkten och mår allt sämre.
När en kompis föreslår att de ska sälja sex via nätet för att tjäna snabba pengar tvekar hon inte. Tessan dras in i en ond cirkel av självförnedring och prostitution i jakt på bekräftelse. Genom att sälja sin kropp gång på gång straffar hon sig själv och försöker ta kontroll över situationen. Men snart inser Tessan att hon inte längre har makten över sitt liv. Till slut får hon inte ens betalt av de män som regelbundet ringer och kräver att få utnyttja henne. När hon byter skola för att komma ifrån dem hittar de henne och övergreppen fortsätter. Hennes omgivning märker inte vad som händer. Finns det ingen väg ut ur helvetet?

14 år till salu är en viktig och angelägen bok. Det som hände Tessan kan hända vem som helst. I hennes värld fanns inga missförhållanden innan allt gick snett.


Kommentarer
LIIV - vanlig men unik

Åh så härligt med Turkiet om några dagar! :D

Den där boken känns som den är riktigt hemsk, du får återkomma med en recension sen!

2011-08-22 @ 06:46:07
Hemsida/blogg: http://liivahliin.blogg.se/
Nathalie

Var med i min tävling där du kan vinna en hår donut:D Reglerna är lätta! Kolla in tävlingen här:http://liborius.devote.se/blogs/11883805/taevla-om-en-hair-donut-.htm#WriteComment

2011-08-24 @ 14:16:20
Hemsida/blogg: http://liborius.devote.se

Design av ANNA'S FOTO

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort