Hejdå 2009

Ser att alla skriva om det här årets sista dag så jag måste väl också slänga in ett sista inlägg. Kommer inte att skriva mer ikväll, vid sjutiden kommer det massor med folk hit och då ska vi äta förrätt, middag och efterrätt sen vid tolv går vi ut och skjuter raketer. Alla skriver att det är så synd om alla djuren men ha dom inne och sätt på radion, det är ju bara en gång om året nyårsafton. Så lite rädd kan dom väl få lov att vara, vi har då inne våra hundar med radion på max.

Sitter med färg i håret, klippte luggen innan det. Blev samma som vanligt, jag är inte så mycket för förändringar. Ska lägga ansiktmask sen och duscha. Efter det klä mig med kläder som bara är från gina tricot. Döskallelinne, glansiga leggings och en glittrig bolero.

Nu ska jag avrunda. Tack för det här året, det bästa var att vi hämtade Akke och det sämsta vet jag faktiskt inte. Skolan kanske? Vi hörs igen nästa år.

Förra året var Tindra hos oss när det sköts raketer.
Ikväll ligger halva hennes familj i magsjuka så dom kommer inte.



Gott Nytt År!

Näst sista dagen på 2009

Idag har jag varit i full gång typ hela dagen. Klev upp där vid elva, åt lunch och gick ut med hundarna. Sen vid halv tre for jag och Jenny till Gällivare med Svanhems.

Åkte först på dollar, köpte hundben, tvål och lite smått och gott. Efter det for vi upp till malmberget, gick på konsum och köpte kaffe och en korsordstidning och våfflor. Så imorgon blir det kanske att prova nya våffeljärnet. Sen fikade vi i Pernilla och deras lägenhet och sen hoppade vi in i mammas bil.

For och handlade först och sen åt vi middag på manuella, jag tog en oxfilepasta. Ett minus var att det var lite för mycket pasta och lök men annars var det gott. Sedan hämtade vi David och for och kollade på farbrors nya hus. Mysigt var det, stort och rumligt i vardagsrummet.

Köpte hårfärg också så imorgon får mamma färga och klippa mitt hår. Ska nog kapa luggen, tänkte ju spara den men jag blir tokig varje gång jag har duschat för att det inte går att göra något med den. Så lugg och kanske mittbena blir det.

 


Juvelias smycken

Var in på den här sidan för några dagar sen och jag har fallit för nästan alla hennes smycken. Dom är så snygga och jag funderar starkt på att beställa några. Mina favoriter ser ni nedan;


http://juveliasmycken.blogg.se/category/orhangen.html


http://juveliasmycken.blogg.se/category/namnsmycken.html


http://juveliasmycken.blogg.se/category/armband.html




Nu släcker jag lyset

Har inte så mycket att skriva så därför blir det lite glest med inlägg, men idag har jag inte gjort speciellt mycket. Det gamla vanliga, spelat wii, varit ut med hundarna och sen for jag till Pernilla och Maria. Där har vi spelat spel och tittat film.

Sitter och väntar på att mitt paket ska komma, tycker det borde komma en avi typ imorgon iallafall. Beställde ju på helgen som var.

Nu ska jag stänga datorn och hoppa i säng, imorgon ska vi nog fara och mysa i skogen. Göra eld, grilla lite korv och dricka varm oboy. Hoppas det inte är nå folk i stugan, gissar att det blir Porotunturi.

Puss!


Bilder på mina julklappar

Jag tycker att det är jätteroligt när andra lägger upp bilder eller skriver om sina julklappar. Så här får ni se vad jag fick i julklapp iår.


En svart kofta, en t-shirt där det står "oh' deer" och ett grått linne



1. En snyggkillar kalender
2. En hushållspappershållare som Jenny har gjort den i skolan
3. Ett våffeljärn
4. Ett datorbord/fikabord, jag brukar ofta ha datorn i famnen i sängen eller soffan och det blir jäättevarmt på täcket då så det passar jättebra med den här grejen.



1. En kökshandduk
2. Hörlurar till mobilen, sån där sköna med typ "sugpropp" eller vad man ska kalla det. Dom hålls iallafall i öronen och åker inte ut!
3. Ett hårband/svettband
4. Duschcreme, luktar himmelskt gott!
5. Två par örhängen
6. Långa skedar
7. Tejp till min innebandyklubba
8. Reflexer där det står "syrran"
9. En termometer/klocka
10. Pengar



1. Jeans
2. Lång kofta
3. T-shirt där det står "free hug", på baksida är det två händer



1. En hink med duschcreme, hudcreme, "parfym" m.m
2. En tavla med dom bästa
3. Två st förkläden
4. Bakformar
5. Pepparkaksform
6. Grytlappar
7. Kakform


Två muggar, socker, minimarshmallows och chokladpulver



Har redan slösat 600:- på saker till hundarna från djurmaxi, men det är sådant som behövs och jag lägger allra helst pengarna på hundarna eller mat. Blev bland annat ett reflextäcke, läderkoppel och godisskål.

Ikväll har hela släkten varit här igen och ätit palt. Sen har de flesta suttit i tvrummet och tittat när vi spelat wii som Jenny fick i julklapp. Rätt kul faktiskt, man kan spela tennis, bowling, golf, baseball och boxning.

Inatt var jag tvungen att kliva upp klockan fem för att Fru Meija skällde, så var ut med hundarna och sen gick jag och la mig igen. Därför tänkte jag ta ut dom på en kort promenad nu så att dom får göra sina behov. Hoppas att dom gör både nr. ett och nr. två.

Imorgon är det inget speciellt planerat, vi ska iallafall äta middag hos faster. Kanske ska köra skoter om pappa orkar ta fram den.

Godnatt!


Mina julklappar

* Två st t-shirtar, står "oh' deer" och "free hug" på dom
* Jeans
* Lång randig kofta
* Svart enkel kofta
* Grått linne
* Diskhandduk
* Datorbord med en kudde
* Bakgrejer
* Duschcreme, hudcreme m.m
* Våffeljärn
* Två par örhängen
* En snygga killar kalender
* En pappershållare
* Reflexer
* After eight
* Hårband
* Tejp till innebandyklubban
* 1500:-
* Hörlurar till mobilen
* Långa skedar
* En tavla med Meija, Akke och Dröjmur på
* Termometer/klocka
* En förpackning med chokladpulver, socker och mini marsisar och två muggar


Tror att det var allt, ska lägga upp bilder sen om jag orkar och har tid :)

Nu ska jag fika och rasta hundarna. Sen ska jag nog gå och sova, imorgon ska jag kanske kliva upp för att gå på julotta klockan sju.

GODKVÄLL!

24 december

GOD JUL!

Dan före dopparedan

Wiiieee imorgon är det julafton! Känns mysko för det har gått så fort, man hänger inte riktigt med. Men förstår inte vissa som firar jul, några vet redan vad som finns i klapparna, några öppnar dagen innan. Vissa är typ 2-3 st som firar tillsammans.

För mig så ska man vara många, man ska samla släkten och fira tillsammans. Äta god mat och sen öppna julklapparna. Men förut var det lite roligare, då när man trodde på tomten. När vi var hos mommo hängde vi alltid över lillsoffan i tvrummet och kollade upp mot vägen och när vi såg en lampa komma så hoppade vi och tjöt och det pirrade jättemycket i magen.

Jag tycker iallafall om julafton! det är så roligt att klämma och känna på paketen,

Imorgon ska vi försöka ta julkort på hundarna.


Eget gym

Jag har kommit på varför jag inte behöver gå på gym, jag har ju Akke. Han väger omkring 30 kilo och drar som ett cp, det räcker gott och väl. Mer drar han om det kommer en hund, jag måste nästan sätta mig ner på backen för att inte släpas med.

Men söt är han ändå. Skulle hälla mer flingor i mjölken och direkt jag började prassla med påsen kommer han trippandes på tå, men så fort jag kollade på honom så vände han om och låtsades slicka i matskålen som är helt tom. Huhuh.

Och ibland brukar han följa efter mig till tvrummet eller köket, jag brukar inte märka det för han smyger men om jag kollar bak så stannar han fort och bara står där och tittar som om ingenting har hänt.

Ser ut som en jättebebis med den där reflexvästen.


Springer till världens ände

Sitter här och tittar på en bild när jag rider Dröjmur. Jag vill bara hoppa upp och ner av ilska för att han är borta. Varför, varför? Det är helt sjukt, fast jag VET att han är död så tror jag inte på det, jag vill inte tro på det. För jag vill rida han, jag vill vara med han, jag vill utvecklas med honom.

FAN också, just när vi kommit igång och blivit ett bra par så försvinner han. Jag hade just lärt mig att hantera han, nu vet jag ju hur jag ska göra om han sticker eller inte går som jag vill, jag vet hur man ska tölta. Vi som skulle komma på en bättre plats i en tävling.

Jag är så arg samtidigt som jag är så ledsen, livet tar slut någongång. Och det är fan inte roligt, det är inte att leka med. Jag vill bara skrika och springa, springa långt långt bort. Fan ta någon annan istället, ta en häst som ingen bryr sig om, en häst som är dåligt omskött. En häst som inte är Dröjmur.

Den långa manen som tyglarna alltid hamnade under,
den tjocka rumpan som jag brukade luta armbågen på,
din söta tjocka läpp och den runda magen,
kändes som att sadelgjorden aldrig skulle gå att stänga


One by one

Kändisarna försvinner som flugor, senast igår dog ytterligare en.

Brittany Murphy, 20 december 09
Känd från Uptown girls, smekmånaden
Ulf Larsson, 28 september 09
Medverkade i let's dance 2008
Patrick Swayze, 14 september 09
Var med i dirty dancing
Michael Jackson, 25 juni 09
Alla vet vem han är.
Heath Ledger, 22 januari 08
Hade huvudrollen i Brokeback mountain,
spelar även jokern i nyaste Batman.




D <3

Det har gått två år sedan Dröjmur avlivades. Även fast det har gått så lång tid så känns det som att det var igår.

Jag kommer ihåg att vi red fast det var -20 grader ute.
Jag kommer ihåg hur vi plumsa i mjuksnön, över skoterspår och det var så otäckt.
Jag kommer ihåg hur försiktig du var när det var stenigt.
Jag kommer ihåg hur du alltid höll din nos på Bläsans rumpa.
Jag kommer ihåg hur sur jag blev när andra red dig.
Jag kommer ihåg hur sågspånig du var på morgonen.
Jag kommer ihåg hur du aldrig ville fångas in när du var i hagen,
men en dag chockade du mig och stod helt still utan att röra en fena.
Jag kommer ihåg en gång när vi red upp till pulmukka.
Jag kommer ihåg så många fina saker med dig men jag kommer även ihåg
den 21 december 2007 då jag fick det jobbigaste beskedet i hela mitt liv,
att du var borta för all tid.



Det finns kvällar då jag gråter mig själv till sömns för att Du fattas i mitt liv. Jag saknar att tillbringa tidiga mornar och sena kvällar i stallet. Du var en stor del av mitt liv eftersom att jag var helger och lov med dig så när du försvann så plötsligt försvann även en stor bit av mitt liv, min fritid, mitt intresse.

Jag önskar att jag tog vara på varje sekund med dig, hade jag bara vetat vad som komma skulle. Du var gammal, det var du och jag visste att du inte hade länge kvar. Men jag trodde att vi hade två-tre år kvar tillsammans iallafall. But, nothing last forever.

Jag vill gråta ut i din päls och säga att jag saknar dig, för det gör jag.


Du kom, du gick.

Mitt hjärta du fick.

 



I vår vackra vita vintervärld

Jag tycker att spotify är skitbra när man ska lyssna musik, men jag HATAR att det hela tiden ska vara reklam.

Nyss ringde Jenny och dom var i leipo korsningen, så dom är väl här på kanske 20 minuter. Finally! Har suttit och väntat sen elva. Vaknade vid nio men tänkte nja jag sover lite till. Vid tio provade jag ringa Jenny, Jens, hemtelefonen och sen svarade mamma och alla låg och sov. Men nu är dom på G!

Måste vara förbi intersport och kolla om dom har tejp som man lindar innebandyklubban med, sen kanske jag springer in på coop och köper en julklapp och sedan dollar. Ska köpa massor med hundben så Akke kan sysselsätta sig med något och så ska jag köpa röda tjocka band som jag sen ska sätta runt hundarnas halsar och ta nå fina julkort. Hur det nu ska gå.. Det är inte lätt att få Akke att sitta still och speciellt inte om Meija är med för han biter och hoppar på henne hela tiden. Får väl ta dom en och en och sen klippa ihop bilden ;D

Sen åker vi väl hem skulle jag tro. Väl hemma ska jag gå ut med min älskade hårboll och kanske får jag med mig kusinerna?

Såhär såg det ut förra året, dagen innan julafton togs bilden.


Varför hundar är bättre än män..

1.        Hundar saknar dig när du är borta.

2.       Du undrar aldrig om din hund är bra nog åt dig.

3.       Hundar känner sig skyldiga när dom har gjort något fel.

4.       Hundar skryter inte om vilka de har haft sex med.

5.       Hundar kritiserar inte dina vänner.

6.       Hundar erkänner att dom är avundsjuka.

7.       Om du hyr film är hunden nöjd med vad som helst. Den vet att det viktigaste är att ni är
tillsammans.

8.       Du kan träna en hund.

9.       Hundar läser inte vid bordet.

10.     Du kan tvinga en hund att ta ett bad.

11.      När en hund pussar dig så menar den verkligen det.

12.     Hundar är trevliga mot dina släktingar. Alla. Även din mor.


JULLOV!

Äntligen slipper man skolan i nästan tre veckor. Har inget planerat och det är det som är så skönt. Nu får jag vara hemma i byn med hundarna och bara njuuta.

Snart är det julafton också. Älskar timmarna innan släkten kommer, man tittar lite kalle anka samtidigt som man klär på sig och kanske målar naglarna. Mamma kutar omrking stressad som vanligt, Jenny är nervös, Jens hänger vid datorn och pappa tittar också kalle anka :D Den är ett MÅSTE på julafton, ingen jul utan kalle.


Ikväll har jag, Isabelle och Alexandra lagat middag och haft det allmänt trevligt. Denna gång blev det fläskfilé, potatisgratäng och bearnaisesås. Gratängen blev något torr men god ändå, väldigt smakrik!

Sen har vi tittat bonde, sista för i år :( Det gick ju hyffsat bra, 2/4 fann kärleken.

Imorgon kommer Jens och Jenny och hämtar mig, jag hoppas att dom inte segar. Vill hem så fort som möjligt, ska till dollar tror jag också och handla lite.

Men nu ska jag börja göra mig klar för natten, borsta gaddarna och byta om. Ögonlocket håller på att falla ihop.

Godnatt!

vart tog kudden vägen?

Igårkväll gick jag och la mig vid halv elva, hade tre kuddar i sängen. Jag vaknade på natten och såg att ena kudden var borta, kollade ner på golvet och såg där att det var nåt mörkt så jag tänkte att den farit ner på golvet. På morgonen vaknade jag, klev upp och gick till köket. Så frågar mamma "vems kudde är det här?", tittade dit och där i hallen ligger min tjocka, blåa kudde. Hur kom den dit?? Har jag gått i sömnen?? Ett mysterium som kommer att stå olöst.



Skolan är så gott som över, inga läxor och inlämningar kvar innan jul. Imorgon har vi bara ett gympapass och sen är det jullov. Fasiken vad skönt. Men jag gnager ännu på ett problem, pengar! Varför ska det behöva finnas, det ger en bara bekymmer. Jag har 111:- nu som jag behöver till imorgon när vi ska laga middag. Ska på stan med Evelina efter skolan också, men jag måste hålla mig borta från att köpa något. På lördag tänkte jag ju fara på dollar bland annat med Jens och Jenny. Det kommer inte riktigt gå ihop.

Har redan bett mamma om pengar en gång och jag vill inte fråga igen. Nåja, det ska väl fixa sig. Nog för att det alltid är detta problem. Får helt enkelt sluta äta och spara pengarna isället. Varför inte ge minst 1400;- i studiebidraget!?

Ikväll är det innebandy men jag orkar inte gå, jag har så ont i armen. Jag kan knappt böja på den, så hur ska det då gå att skjuta iväg bollen och sen kanske man råkar "tackla" någon. Jag tog ju svinvaccinet på tisdag så jag har fått en stor rund rodnad på armen, samt en liten bulle. Skulle aldrig kunna göra om det, det gjorde faktiskt ont.

Stannar hemma istället och skriver på en uppgift om människosyner, den kan egentligen lämnas in efter jul men jag vill göra klart den.



Blöta ögon

Sådärja, har just torkat bort tårarna efter att ha sett Eight Below. Det är så fint i filmer när någon träffas igen efter att inte ha sett varandra på väldigt länge, då börjar jag typ alltid att böla och jag grinar såklart om någon dör.

Otroligt vackra hundar!



Nu ska jag på tossi och sen ska jag krypa ner i sängen, har frysit hela dagen förutom då vi spelade innebandy som för övrigt var ganska roligt idag. Möjligen lite jobbigare och svettigare. Men jag fick iallafall inte huvudvärk som första gången, det gäller väl att dricka ordentligt med vatten.

Börjar klockan åtta imorgon, 45 min senare är jag nog  på väg hem igen för har hål i tre timmar och då kan man ju inte sitta på skolan. Längtar redan till lunchen imån, älgskav och makaroner. Det är underbart gott!

Har pratat med Jenny också och så gav hon luren till Akke och Meija, frågade om Meija ville ha godis och då spärrade hon upp öronen ;) Och Akke han bara tittade in i luren, han förstod nog inte mycket. Saknar dom där småttingarna!!





Eight below och aftonbladet

Läste just på om det häraftonbladet. Tycker det är så dumt, en amstaff är väl som vilken annan hund som helst?


Bild från aftonbladet

Ikväll går det en bra film klockan 21 på kanal nio. Eight below heter den, handlar om åtta slädhundar som lämnas på ett ställe. Hundarna får inte plats i helikoptern så de lämnas kvar mitt i ödemarken och det är jättekallt och blåsigt. Två av hundarna dör tyvärr på vägen och någon skadar sig. Huvudpersonen i filmen är snyggingen Paul Walker. Den är väldigt sorglig och den visar hur underbara och kloka hundar är. Den visar också hur egoistisk människan kan vara som inte bryr sig ett skit om att hundar också har ett liv, det verkar som att det inte gör något att hunden begravs undar snön och dör.

Som sagt, 21:00 på kanal nio.



Läxhögen

* Psykologi-prov
* Svenska-prov
* Matte-prov
* Matte-omprov
* Inlämning om magsår
* Engelska bokrecension
* En annan bokrecension
* Bokskrivning om olika människosyner
* Idrottsläxa

Det känns såå bra! På människosynen har jag inte mycket kvar och pyskologiprovet ska jag skriva hemma.

Tittar gossip girl nu, missade den igår för var ute med hundarna och slog in julklappar. Ikväll ska jag fara och spela innebandy. Misar ullared :( haha den är så bra, och det är sista delen idag. Menmen, den går i repris.

På fredag ska jag stanna i stan faktiskt, men till lördag bara.  Alexandra och Isabelle ska komma hit, vi ska laga mat och sen får vi se vad som händer. Nu är ju inte idol heller. Men jag vet inte om lets dance börjar? Tänkte försöka få Jens att hämta mig på lördag, måste ju vara hemma på söndag när det är sista advent och allt.

Justja, den här veckan gäller vårt gamla schema igen. Så börjar redan åtta imorgon, förut var det ju klockan tolv. Nåja, har ett hål på över tre timmar efter det. Och efter skolan ska jag till vårdcentralen och ta svinvaccinet. Blää, vill inte. Efter det åker jag till byn, ska kanske till PRO och äta. De skulle servera julmat och så ska systeryster och några andra lussa.




Tredje advent

 

Nu är det inte långt kvar till jul, rättare sagt en vecka och fyra dagar. Ska bli skönt att gå in i vecka 51, den är inte lika jobbig som förra veckan. Ska bara göra en komplettering i matte och lämna in ett hemprov i psykologi, sen vet jag inte om vi ska redovisa om Australien i engelskan också.

Igår tittade jag en film som gick på fyran, vid din sida. Handlar om en mamma som har cancer, jag är så känslig när det är sådana filmer. Samma den här, skicka vidare. En liten pojke som dör. När man vet hur det är att förlora någon så kan man inte hålla tillbaka tårarna.

Men så fort jag orkar ta mig upp från soffan ska jag baka lussebullar, vi har köpt ett färdigt paket så man ska bara blanda blandningen i vatten så ska det jäsa sen och sen ska man forma degen till lussebullar

 

Först ska jag föra ut de två fyrbenta, var och åkte spark tidigare. Jäkligt skoj, fast är rädd att köra på hundarnas ben. Och så såg jag två valpisar idag, såå jäkla söta och småa :D Mycket mindre än vad Akke var när han var sådär liten.

 

Idag kommer mamma och pappa hem, jag har inte träffat mamma sen torsdag :o

 

 

Såhär liten var Akke när han var åtta veckor, dom där valparna är nästan en halv Akke.

 

Nu är Akke stor och busig, alltid när man går ut ser man han stå i fönstret och kolla vart man går. Och han följer alltid efter en, om man går till förrådet eller om man ska föra soporna.

 

Det här bakade jag och Jenny igår.

Till höger: Kolakakor

Till vänster: Chokladkakor med smält choklad över

 


Eriks flickvän

Ju mer jag tittar på det, desto löjligare ser det ut. När Eriks flickvän kom upp på scen och aldrig klev ner, vad skulle hon dit och göra? Hade ju räckt om hon kanske krama om han lite och sen steg ner, och sen kom alla andra idolerna och kvar stod hon och balansera på kanten.


Sköna lördag

Har nyss fyllt magen med lite älgskav och makaroner, mycket gott. Söta pappa hade lagat klart det i veckan så vi bara behövde värma. Innan det har jag och Jenny bakat, än så länge har det blivit kolakakor och chokladkakor med smält choklad på. Chokladbakelser är det bästa som finns ;) Sen har vi tagit fram julgranen och varit ut med hundarna. Har åkt spark med dom, jäklar vilken fart :D

Igår tittade vi idol, men hojja att Erik vann. Okej, han är bra men Calle är bättre tycker jag. Calle har utvecklats så himla mycket medans Erik har låtit likadant i alla dessa veckor, blir något långtråkigt. Och vinnar låten var mysigare med Calles röst :) Inte för att det spelar någon roll för det brukar gå bra för allihopa men ändå.

Nu ska jag ta tag i disken och sen fortsätta bakningen, senare blir det Robinson.


Calle Kristiansson, the one and only

Nu jäklar, röstaröstarösta på Calle!
Han är bäst och jag vill höra vinnarlåten med han igen!

09941401
eller
CALLE till 72400





Mitt 2009

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Börjat spela innebandy
2. Höll du några av dina nyårslöften? Svammel
3. Blev någon av dina vänner föräldrar i år? Nej
4. Dog någon som stod dig nära? Nej
5. Vilka länder besökte du? Sverige och Finland

6. Är det något du saknar år 2009 och vill ha 2010? Varmare sommar
7. Vilket datum från 2009 kommer du alltid att minnas? 29 maj
8. Vad var din största framgång år 2009? Sommarjobb
9. Största misstaget? Kan inte komma på något
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Ja, blev ärrad i ansiktet

11. Bästa köpet? Jeanleggings ;)
12. Vad spenderade du mest pengar på? Kläder och godis
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Ja, Akke
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? Takidas låtar kanske
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Gladare kan vi säga

16. Vad önskar du att du hade gjort mer? Inget speciellt
17. Vad önskar du att du hade gjort mindre? Slösat pengar
18. Hur tillbringar du julen? Hemma med släkten
19. Blev du kär i år? Nej, spar sånt till nån annan gång
20. Favoritprogram på tv? Desperate housewives

21. Bästa boken du läste i år? Twilight
22. Största musikaliska upptäckten? Calle Kristiansson ;)
23. Något du önskade dig och fick? En till hund
24. Något du önskade men inte fick? Mer pengar
25. Vad gjorde du på din födelsedag? Jag var väl hemma

26. Finns det något som skulle ha gjort ditt år bättre?
27. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? Tar det som är rent
28. Vad fick dig att må bra? Världens finaste jämthund som jämnt är glad :)
29. Vilken kändis var du mest sugen på? Sångaren från Takida
30. Vem saknade du? Min bäbis när vi var på semester, skojjar inte det var skitjobbigt
31. De bästa nya människorna du träffade? Ingen vad jag kan komma på

Nästan klar

Har bara en fråga kvar på min hemtentamen. "Redogör syftet med den postoperativa vården". Ska skopa upp glass och kolla senaste avsnittet av Paradise hotel. Sen ska jag titta biggest loser och efter den ska jag nog gå ut med besten.


Det går framååååt...

Jag är nu på fråga 5/9, det är egentligen en tionde fråga men på den ska man bara skriva vad man tyckte om skrivningen. Kanske jag hinner baka och leva för en stund ikväll?

Hemtentamen here I come

Urk sitter och ska börja skriva på en hemtenta som vi fick igår, jag tycker att vi skulle ha fått mera tid. Ska försöka göra klart den nu så att jag sen när jag kommer hem kan gå ut med Akke och baka julkolor. Och mamma är inte hemma så hon kan inte hjälpa mig sen :(

Är bara att sätta igång nu, blir väl en kaffepaus på en halvtimme.

Jag håller er uppdaterade!

Ett till damp inlägg

Idag hade vi psykologi prov och det gick åt skogen. Först kändes det sådär bra men när alla andra började prata om vad de svarat så kändes det SKITdåligt för de hade svarat likadant och jag något helt annat. Så nu är jag less och jag vill lägga alla skolsaker i en hink och tända eld på det.

Nu har vi fått en hemtenta som ska vara klar till fredag men jag satsar på G så det borde inte vara allt för svårt. Får skriva lite när jag kommer hem och resten imorgon. G är det värdefullaste betyget som finns, det betyder att man är godkänd och slipper skiten.

Nu äter jag lakrits plopp och dricker cola. Ska fara och handla med mamma på ett tag och sen åker jag nog hem med bussen, ska äta palt ik,väll! Dagens höjdpunkt.

Jag har ett helt berg av disk, men det får vara.
Jag har cola i håret och i ansiktet, men det får vara.
Jag har choklad på fingrarna, men det får vara.
Jag har massor av damm, men det får vara.


Matematik kan ta sig någonstans.

Ge mig en tillbakaspolningsknapp så att jag kan ändra mitt indval. Jag hatar matte, har alltid hatat matte, kommer alltid att hata matte och jag kommer aldrig att klara ett matteprov. Matte B behövs för att plugga till sjuksköterska men om jag inte ens klarar matten så kommer jag aldrig komma ihåg alla mediciniska skittermer, alla mediciner, alla kroppens delar, alla sjukdomar som man måste för att bli sjuksköterska. Men klart jag tog matte B för att alla andra tog men nu i efterhand ångrar jag det grovt.

Nu tycker jag att mamma kan ringa så vi kan åka hem!!! Skönt att komma till byn så man kan koppla bort allt som har med skolan och stan att göra. Ikväll är Desperate housewives, love it!

Tack och hej.


Innebandy

Ikväll har jag varit och spelat innebandy och det var mycket roligare än förra gången, Tränaren pratade om att kanske ha match innan jul, jag hoppas han skämta :o

Har även pluggat lite matte också, fast jag har bara tränat på det jag redan kan. Kanske borde titta på det jag inte kan. Nåja vi får se hur det går, förhoppningsvis bra och om inte annat så kan jag ju det här med omprov. Det är inte direkt något nytt för mig.

Efter skola ska jag fara till byn, jag tror allt är klart där hemma så det ska bli spännande att se.



Tävling

Jag är med och tävlar om en mobil på den här bloggen.


Att göra till helgen


Andra advent

Idag klev jag upp vid elva, för sent om man frågar mig. Har inte gjort nåt idag, suttit i fåtöljen med fötterna på bordet och med datorn i famnen. Resten av dagen ser väl ungefär likadan ut. Nu är tapeseringen klar, så det är nu kvar att städa och sätta iordning alla möbler.

Har delande känslor om veckan som kommer. Vill gå i i den veckan för att då kommer man närmare jul fast vill ändå inte för vi har massa prov. Men ingen man kan göra åt saken. Imorgon ska jag  väl  börja plugga lite. På kvällen ska jag kanske vara och spela innebandy.

Nu ska jag slå in julklappar.


Min klänning

Det var den här klänningen mamma köpte åt mig när hon var i Stockholm, tror den är från MQ.



Dagen har inte bestått av så mycket. Var till mommo en sväng och sen gick jag och Jenny till Pernilla. Där har vi ätit muffins och druckit julmust. När vi kom hem diskade jag och sen åt vi. Tog säkert över halvtimme innan jag hade ätit färdigt, måste skära så små bitar eftersom att jag inte kan öppna munnen ordentligt p.ga. mitt sår. Samma när jag skrattar, det går knappt. Och såklat garvar man ju alltid när man är hos Pernilla!!

Nu ska jag rosta mackor tror jag, var så länge sedan. Efter det är det väl lika bra att gå och sova, kanske tittar film i sängen. Imorgon är det söndag och känner att det kommer bli en riktig ångestdag. Just ja, snygg-Simon åkte ut från robinson :(

Godnatt!

5 december

Inatt har jag sovit dåligt, har haft jätteont i tån och i kinden så har legat och snurrat och varit upp flera gånger. Till slut slog klockan halv nio och jag steg upp, har tittat julkalendern med Jenny. Nu är det inte mycket kvar av tapetseringen heller, får visa bild sen.

Idag ska jag och Jenny nog vara till Svanhems och hälsa på, sen vet jag inte. Har inte så mycket ork. Funderar på att titta Systrar i jeans nu :)



That's why you are so special to me

Idag påminde Meija mig om varför jag har tycker bättre om Akke. Henne kan man inte lita på, man vet liksom inte vad hon hittar på. Jag kommer inte ihåg vad som hände, om jag råkade trampa på henne eller om det var för att det låg ett ben brevid. Men hon bet iallafall mig i kinden. Känns precis som att jag har dragit ut en tand (inte för att jag gjort det någonsin) men kinden är svullen och varm.

Fick ett jack just vid läppen så varje gång jag öppnar käften öppnar sig såret så jag vet inte, blir det inte bättre kanske man måste sy igen det? Satte blodstoppande vadd men det hjälpte inte vidare mycket. Det blir nog soppa och dryck med sugrör dagarna framöver ;)

Är iallafall jätteglad över att älskade Calle gick vidare i idol! Thank you!

Nu ska jag lägga mig i sängen och läsa SE&HÖR och lösa korsord :)


Idol 2009


Walking in memphis

Ikväll håller jag alla tummar och tår på att Calle går vidare. Det kommer säkert stå mellan han och Tove och jag har ingen aning om vem som går vidare, Jag såg en undersökning på aftonbladet och där har 29.3% röstat på Calle och 29.9% på Tove. Så det är väldigt jämnt.

Efter skolan idag, som med andra ord var meningslös, for jag på stan med Pernilla. Köpte julklapp åt Jenny, Mamma och Pappa. Så nu är det bara en till sak till pappa och sen till Jens en.

.


När man var liten...

Pernilla Svanhem säger: jo...men vill du följa med ti gälli....????-*
Linnea Nilsson säger: kanske...men om ni ska köpa pizza så kanske jag följer med.....
Pernilla Svanhem säger: okejj jag tvingar mamma å köpa d...
Linnea Nilsson säger: jaha..kan vi fara till leksaks hörnan???
Pernilla Svanhem säger: jag ska höra med mamma...för jag ska kanske köpa den där hästen jag snacka med henne....pussa
Linnea Nilsson säger: vad bra....
Pernilla Svanhem säger: joo jag fick d men den är ju slut *** också.... jag blir ARG ARG ARG....GRRRRRRRRRR jag blir en tiger snart...
Linnea Nilsson säger: men vad synd...ska du köpa nåt annat????
Pernilla Svanhem säger: jodååå....men jag ska ta me tusen kr....men vi höras väll....roligt att ****???
Linnea Nilsson säger: jepp..men du får inte säga nåt...för det har kerstin sagt...






Svar på kommentar

Josefine; Programmet heter photoscape ;)



Har precis klivit upp och sitter och äter fil och flingor, fjällfil faktiskt. Jättegott! Somnade först vid två igår, satt vid datorn och då går tiden undan.

Snart ska jag hoppa in i duschen och sen måste jag titta senaste avsnittet av Pernillas Jul som gick igår på tv4+. Ska dra på ordentligt och sätta ansiktmask också, känns som att det behövs.

pussOCHkram!



Taack!

Idag tackar jag mina vän Evelina som visade ett jättebra och roligt fotoprogram åt mig. Se ett exempel nedan.


Det går iallafall inte bakåt..

* Psykologi-prov
* Svenska-prov
* Matte-prov
* Matte-omprov
* Inlämning om magsår
* Engelska bokrecension
* En annan bokrecension
* Bokskrivning om olika människosyner
* Idrottsläxa
* Hemtenta

1 december

Ikväll har jag suttit och tränat till medeltiden, kan alla frågor på pappret utom kanske två-tre st. Så jag hoppas att det räcker, annars är det Stigs fel.

Arbetet om magsår är klart och ska lämnas in imorgon, har fortfarande kvar att skriva om människosynen men varje gång jag kollar på det pappret mår jag illa. Min lärare erkände till och med att den är svår. Orka ge nåt sånt då.

Imorgon gäller prov då och sen ska vi på föreläsning på sjukhuset. Efter det tror jag att jag och Evelina skulle på stan men måste höra med henne. Senare är det ju Bonde Söker Fru också, I like. 

Nu ska jag duscha och sen gå sova, orkar inte duscha håret så mössan får åka på imorgon.


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort