Så sant

Läste texten nedan i Blondinbellas blogg, hon skrev det efter hon lagt upp bilder på sig själv i bikini och fått alla möjliga kommentarer om det.
*
Vilken respons förra inlägget fick, det är så märkligt hur en kropp får folk att reagera.. smal, tjock, ful fin. Alla vill tycka och placera in i ett fack. Placera hur mycket ni vill, mig rör det ju inget för jag älskar ju min kropp! På den här båten finns 65 olika nationaliteter, människor från hela jordklotet och helt olika kroppstyper. Det finns ingen norm, inget som anses vara normalt, för vi alla två tusen passagerare ser så olika ut! Vi är ändå nio miljoner människor i Sverige, vilket är fler än på den här båten.. Men ändå ska vi alla sträva efter samma ideal och passa in! Det är galet! Vi får sluta med det.

Måndag 21:00

Min moster jobbar på dagis i Puoltikasvaara och hon har tagit semester en vecka så då ska jag vikariera för henne. Jag var där idag för att se hur det ser ut och träffa några barn och det var helt okej. Det skall bli skönt att komma ifrån hemtjänsten några dagar.
*
Till helgen verkar det bli festligheter, äntligen!! Haha. Jokkmokksmarknad är så då tänkte vi åka dit en sväng, dock ska vi inte på själva marknaden utan vi åker dit när mörkret fallit in. Stannar väl ev. till i porjus och förkrökar lite innan. Hoppas på en kul kväll!
*
Igår var jag och mamma ute på promenad med hundarna, och sen gick vi till mommo vars hus håller på att rensas ut. Min kusin ska nämligen ta över det med hans familj, känns väldigt konsigt att se huset tömmas sådär men man får helt enkelt vänja sig vid det. :)
*
Börjar först på onsdag på dagis så imorgon jobbar jag sista dagen på hemtjänsten för den här månaden, men jobbar bara 17-19 så det känns ju ganska lugnt. Förhoppningsvis ringer dom och erbjuder mig jobb på hemtjänsten i februari, annars får jag en lugn hemmamånad typ. Fast pengar behövs ju till årets resor! ;) Hehe.

Söndagpromenad

Hustömning

Stannade efter Skaulo-vägen


Bikinis

Känner att det börjar vara dags för en ny bikini. Inte för att jag inte gillar den jag har men det är ju alltid kul med lite nytt. :) Vet dock inte om jag vill ha en trekantsbikini eller en bandeau, man får ju finare ränder med den sistnämnda. Nåja, har ju några månader på mig att bestämma. :)

Lördag 15:08

Klockan ringde 07:15 imorse och då var jag och förde bilen och telefonen till jobbet, har nämligen haft beredskapen. Efter det åkte jag hem och sov fram till tolv ungefär då jag klev upp och åt godaste frukosten bestående av bacon, två rostade mackor med skinka och apelsinjuice. Såå gott!! Skulle ut på promenad så satte så att Alexandras spanien-spellista var available offline. Så när jag gick där och lyssnade på alla dessa låtar så började jag tänka på alla sjuka danser vi kört på dansgolvet i Spanien. Isborren, snöskottning, solen, the running man, pimpling, pingu o.s.v. Haha ja vad sjukt egentligen, men kuuul! :)
-
Var iallafall väldigt kallt ute på promenaden, huuuaa. Ska hjälpa till med maten nu, eller iallafall göra salladen, och sen ska jag basta innan vi åker och hälsar på hos min faster.
Värmer upp inför kvällen med isborren

Fredag 13:54

Jobbar som sagt idag och det blev att jobba 8-21 istället för 8-17. Är hemma just nu men ska snart bege mig mot jobbet igen. Sitter för övrigt och tittar på arbetsförmedlingn, hade varit så himla kul att jobba utomlands någon månad. Måste knåpa ihop ett CV och sen ska jag nog söka, det skadar ju inte att försöka iallafall! Och en tatuering hade varit kul att göra, ska försöka lura mina kusiner att tatuera sig med mig när vi åker till Rhodos ;) hihi. Ikväll är det jag och chipsskålen som kilar på dejt en sväng med kanske en film som sällskap. Puss och kraaam.

Torsdag 22:20

Igår var jag till stan. Lämnade in papper med Jossan så att man kan vikariera på dagis. Sen väntade vi på att Alexandra skulle sluta och när hon gjorde det så åkte vi på Nittaya och åt lite mat. Efter deet svängde vi in på statoil en sväng, jag var så godissugen! Sedan åkte vi till Alexandra där vi har kollat igenom Spanien-bilderna och rensat bland dom lite. Kom hem ganska sent och då fikade jag och hoppade i säng.
-
Idag har jag ätit, hämtat faster, promenerat, jobbat och letat Akke med skotern. När jag kom hem från jobbet så gick jag och Jenny ut och skottade snö och då fick hundarna vara lös ute. Gick bra till en början men sen stack Akke, dock fick vi tillbaka han ganska fort men så stack han IGEN. Orkade inte bry mig först, han kommer ju tillbaka någongång. Men så börja jag fantisera att han stuckit till grannens (eller ja, dom bor några hundra meter ifrån oss) renar och att det ligger massa blod bland en sprattlande ren och en galen hund, nä vad hemsk ja är! Iallafall så hoppade jag på skotern och körde några varv. Fick syn på ett par ögon när jag körde i skogen, stannade och frågade "Akke, är det du?". Till svar fick jag en glufsande ren. När jag kom hem hittade jag dock en hund som såg ut att skämmas lite.
-
Nu ska jag faktiskt krypa under täcket. Ska jobba 8-17 imorgon, ev. 8-21. Om ingen annan kan jobba kvällen så får väl jag göra det. Har suttit och letat resor för fullt också, vill till soooolen! Jag är ju gärna borta två veckor i maj men vi får se hur det blir. Och sedan, vart skall man isåfall åka?? Det går inte alltför många resor från Luleå.

Våran resa till Spanien 13/1 2012

Tänkte jag skulle berätta lite smått om våran Spanienresa, eller ska man säga Gran Canaria eller Playa Del Ingles? Ja jag vet inte riktigt. Nu har det ju inte hänt sådär jättemycket då dagarna i princip såg likadana ut.
-
Det började iallafall i Luleå, planet skulle lyfta 14:55 men då ropar de i högtalarna att de trott att det varit något fel på planet men att det tydligen inte skulle vara någonting. Kort därefter säger de att det visst är något fel så vi måste vänta på en flygplanstekniker eller något liknande så 18:00 skall vi få ny information, under tiden får vi matkuponger på 100 kr så vi beställer mat. Klockan blir sex och vi får det otroligt jobbiga beskedet att planet är trasigt och ett nytt plan från Glasgow är på väg. Vi får ännu en matkupong, denna på 85 kr. Först efter 00:00 får vi kliva på och det var den jobbigaste flygresan jag någonsin varit med om.
Ungefär 07:30 checkar vi in på vårat hotell, Tamaragua. Då handlade vi frukost som vi sedan åt innan vi gick och la oss och sov några timmar. Det var molnigt när vi vaknade men ändå gick vi ner till poolen en sväng, jag och Jossan doppade oss lite men det var ganska kallt. Sedan sov vi nog lite till innan vi fixade oss och gick ut och åt. Jag var trött och sliten och inte alls sugen på party så jag gick hem och la mig efter middagen medans de andra gick ut och kollade läget. Våran receptionist var lite creepy och balkongdörren gick inte att låsa så jag sov med en gaffel brevid mig.... Just in case! ;) Mitt i natten när Jossan och Alexandra bankade på dörren blev jag så rädd att jag sprang in i en byrå, det gjorde väldigt ont.
Så blev det söndag och vädret var lite halvtaskigt så vi gick ut på en liten upptäcktsfärd så att vi skulle hitta överallt. Vi letade fram havet och doppade oss där, kkkaallt var ordet! Men sjukt kul med alla dessa vågor! När vi badat klart hittade vi ett ställe där vi fixade våra naglar. Blev väldigt nöjd även fast det var liiite småslarvigt. Tror det var på lördag som vi köpte "barrunda"-biljetter, MTV och playboy. Riktigt roligt! Man möttes på en bar där man var i ungefär 45 minuter och sedan gick man tillsammans till nästa bar och stannade där 45 minuter o.s.v. Varje gång man kom till en bar fick man några gratisshottar och de gick också runt med en flaska under kvällen som man fick dricka ur. Happy hour var det också så köp en drink och du får två. Det var väldigt mycket skandinavier vilket var jätteroligt! :)
Resten av dagarna ser likadana ut. Vakna, äta, sola/bada, sova, duscha, fixa sig, äta middag, festa. Träffade ett gäng sköna killar från Sverige som vi sedan hängde med nästan varje kväll, eller en av dom iallafall. En av kvällarna kom det var fram en kille som låtsades vara typ engelsk men det visade sig att han var svensk och när vi skulle gå hem så följde den här killen och hans kompis efter oss, det var riktigt obehagligt. En annan kväll mötte vi en gammal gubbe som snurrade hejvilt på sin snorre, alltså hallå! Varför gör man så?? Mycket sjukt har man vart med om men jag har också haft så himla roligt! Klubbar som vi hängde på var Chinawhite, Systembolaget, Pacha, MTV, Scandic bl.a. Men absolut roligast var MTV! :)
Hoppas på att kunna göra en likadan resa januari 2013 fast då stanna två veckor istället. Hotellet vi bodde på var jättebra, stort rum med vardagsrum/kök, två sovrum, toalett och en balkong. Jag är iallafall supernöjd och har träffat så trevliga människor. Det sjukaste var när jag och Jossan var med  i tävling så var det en tredje tjej med och det visade sig att hon också kom från Gällivare! Världen är liten :)


Rhodos

Den 14e juli 06:00 kliver jag på planet till Rhodos med min släkt och familj. Vi är 13 st som ska på bo Blue Star Club Sun Beach Resort i en vecka. Kommer nog bli skönt och roligt, så mysigt med en familjesemester. :)

Fredag 23:55

Spanien var helt fantastiskt roligt och jag trivdes verkligen! Förhoppningsvis kan man göra en resa till dit typ nästa vinter för det är så himla skönt att komma bort under vintern. Nu är jag trött och sliten efter en vecka med mycket fest, sol och framförallt dans. Men jag har iallafall haft sjukt roligt och träffat jättetrevliga människor. :) Imorgon ska jag upp vid typ sju för jag börjar jobba klockan 8, de få bilder jag tog kommer upp på facebook.

Torsdag 23:45

Nu är väskan packad och jag hoppas att allt är med, höll nästan på att glömma bikinin tillexempel. Klockan skall ställas strax före fem så jag måste sova nu. Jag hoppas att vi får en vecka fylld med massor av sol och värme och roliga kvällar, hörs igen den 20e. Puss och kram!



Onsdag 20:58

Sitter redan under täcket, är så himla trött så det ska bli ruskigt skönt att sova. Blev en lång natt, efter elva på kvällen igår åkte jag till stan för bastubad. Låter hel sjukt och jag fattar inte att jag gjorde det men vad fasen, man lever bara en gång och jag började ändå först fem idag. Man får göra lite tokiga saker ibland. :) När jag kom hem från stan strax efter fyra så tog jag det lite lugnt och sen jobbade jag och nu ligger jag som sagt under täcket. Imorgon blir det jäkla packning hela dagen, prova kläder och försöka packa så snålt som möjligt. Min plan är att försöka vara vaken natten mellan torsdag och fredag, men vi ser ju hur det blir med det.

Tisdag 12:29

För ungefär en halv timme sen kom jag hem från jobbet och nu håller jag på att laga lunch. Ska koka spagetti som jag ska äta till älgskaven. Sen ska jag lägga mig i soffa, är så himla trött. När jag sovit måste jag gå ut med hundarna och sen ska jag nog mest slöa. Måste börja förbereda inför resan, ladda ner låtar, dra en rejäl rakning men framförallt packa. Beställde från Nelly små flaskor som jag ska lägga schampoo, balsam och duschcreme i. Det är ju så himla onödigt att dra med en hel schampooflaska, beställde också solcreme. På torsdag tänkte jag värma bastun och scrubba mig ordentligt så man kanske kan lägga en fin solbränna. Slutpladdrat, nu ska jag fixa med maten.
Min fina kille som det alltid är lika svårt att åka ifrån 

You only live once

Just like the old days, som Pernilla skrev i sin blogg. Var som sagt hos Pernilla igår, först var vi till kiosken och köpte godis och dricka. Sen for vi till henne och drack kaffe och åt vaniljpannacotta innan vi sprang upp för trappen och slängde oss i sofforna för det var dags för, G L A D I A T O R E R N A !! Vad jag älskar det programmet alltså, och killarna... ojoj! ;D hähä. Sist den gick på tv var 2004, sjukt länge sen ju. Nä men det är faktiskt ett riktigt bra program, och man blir ju väldigt taggad på att styrketräna :) Dock skulle jag aldrig i hela mitt liv vela se ut som dom gör, för det är inte sådär jättesnyggt direkt.
-
Funderar på om jag ska följa med familjen och släkten utomlands i sommar, det är faktiskt mysigt med en sådan semester. Förut åkte vi vartannat år men sist vi var utomlands allihopa var 2005 tror jag så det är nog på tiden. Men jag måste se över min ekonomi lite först. Det blir ju ev. två veckor i Alanya i maj och ska jag följa med släkten blir det nog två veckor i juli i Grekland eller Kroatien. För att innan jag dör så ska jag ha åkt med på en familj/släkt semester och man vet ju aldrig när man stänger sina ögon för gott liksom. ;) Har ju ändå ett rätt så värdelöst liv så varför inte åka till värmen om man har chansen.

Lördag 15:24

Igårkväll såg jag en film innan jag somnade, Never back down 2. Alltså den hade varit bra även fast den varit dålig för vilka killar det är med i den. En av vargarna från Twilight är med och han är ju superhet. Ikväll tänkte jag fara till Pernilla och hälsa på, ska först till kiosken och köpa lite godis. Justja, ikväll kl. 20:00 börjar Gladiatorerna på tv4. Det blir kul!

Fredag 11:39

Har jobbat förmiddag idag och nu har jag heelg, känns riktigt bra! Även fast ingenting speciellt händer. Ska bara ta det lugnt ikväll med chipsskålen och en film. Jag är jättesugen på att åka skidor men eftersom det snöar hela tiden så finns det inga spår. Ska koka köttsoppa till lunch åt mig och Jenny, sen ska jag gå ut med hundarna. 7 dagar kvar, ska bli otroligt skönt att komma iväg från jobb och vardagen. Att få göra något utöver det vanliga ibland tror jag är bra för kroppen och själen och psyket.


Sömntuta

Men bäst var nog gammeltanten Meijas famn för det är den fortfarande :)

Det här med jobb

Även fast det är otroligt jobbigt att kliva upp på morgonen och ibland kan jag känna att jag bara inte orkar gå till jobbet och jag kan känna mig så ångestfylld så är jag så himla glad över att jag faktiskt får jobba. Inte för att det är vidare svårt att få jobba, vikarie behövs på hur många ställen som helst. Men det är bara så skönt att jag kan köpa vad jag vill, resa vart jag vill, hitta på roliga saker med kompisarna och ge fina och lite dyrare presenter och julklappar. Jag förstår liksom inte dom som hellre hade gått skola än att jobba, hur tänker man då??
-
Det är inte bara pengar som är bra med att jobba, såklart är det ju det bästa, men också att man får lite bättre rutiner. Man sover på natten och jobbar/hittar på saker på dagarna. Hade jag inte jobbat idag hade jag förmodligen sovit till efter tolv/ett eftersom jag somnade så sent. Det funkar inte, inte i längden. Och för att inte tala om rastlösheten, jag hade inte jobb på typ en vecka för några månader sen och alltså till slut hittar man verkligen inte på något att göra. Tacka vetja jobb!! :)
-
Är hemma på rast just nu, slutar klockan 21:00 ikväll och då tänkte jag kolla en film som går på tv 3,

INTOLERABLE CRUELTY.



Gå på en Magnus Betner-show
(Kass bild!)


Beställa kläder


Göra en tatuering


Åka tåg


Skämma bort dom här två


Åka till värmen

Måndag 22:32

Idag var jag till stan en sväng, hämtade kakel som pappa har beställt till köket och sen så handlade jag lite nödvändigheter till resan som går av stapeln om 11 dagar. Känns inte alls som det men det kommer väl när man börjar packa :) Nyårsafton var för övrigt lugn och skön, Alexandra kom hit på lördag och åkte hem idag, vi har promenerat, ätit, kollat film, sovit och ätit lite till. Igår kollade vi bridesmaids och den var riktigt rolig faktiskt och idag såg jag Friends with benefits och den var också bra. Ska fixa fika snart och sen ska jag kolla tv, eller film.
Akke

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort