Torsdag 16:52

Äntligen har jag jobbat klart för den här veckan! Nu är jag ledig tre hela dagar och börjar dessutom med eftermiddag på måndag. På lördag tar vi bilen ner till Luleå där Jenny har två matcher, vi sover sedan över på comfort och på söndag åker vi till Kalix där de har en match.
-
Då utlandsresan närmar sig med stormsteg så har jag suttit och letat efter böcker som man kan läsa när man ligger vid poolen eller havet. Har hittat två som jag eventuellt ska beställa. Varför gråter inte Emma? och 3096 dagar.

Naket och ärligt om tragedin som engagerade hela Sverige

Äntligen hade tillvaron ordnat sig för Arbogatjejen Emma. Hon som alltid fallit för fel killar och tidigt blev ensamstående mamma med två barn. Nu hade hon mött en trygg man och de planerade för ett liv tillsammans. Men en kväll stod någon ur det förflutna i dörren och tragedin var ett faktum. Emma blev svårt misshandlad. Hennes barn Max och Saga hade aldrig någon chans.

När Emma vaknade upp befann hon sig i en märklig polisutredning där hon hölls isolerad utan att veta vad som hade hänt henne - eller barnen. Hon som varit en vanlig småstadsflicka blev sedan rikskänd när hon valde att träda fram och berätta om sina upplevelser. Emmas starka utstrålning möttes av djup beundran men också misstro. "Hur kan hon se så glad ut?" Man tycktes vilja att Emma skulle gråta och hata. Med sin sorg ifrågasatt tog sig Emma igenom två rättegångar och pekade ut sina barns mördare. Hon omvandlade tyskans hat till kärlek och framtidstro. Men bakom fasaden pågick varje sekund en kamp för att orka ta sig tillbaka till livet.

Varför gråter inte Emma? är en provocerande men uppriktig skildring som bryter mot den gängse bilden av hur man ska bete sig i sorgens stund. En berättelse om en helt vanlig svensk familj som i krisen visar prov på en ovanlig sammanhållning och kompromisslös kärlek.

"Jag gråter och gråter och gråter. Kan inte sluta. Hennes berättelse kryper under min hud Det är en fantastisk bok Fantastisk och fruktansvärd. Ni måste läsa den." Moa Herngren, YourLife

"Det är en mycket gripande historia som berättas" Nerikes Allehanda

 

 

Unik inblick i fångenskapens psykologi

Den 2 mars 1998 blev tioåriga Natascha Kampusch överfallen och bortförd på väg till skolan. I över åtta år hölls hon inspärrad i ett specialbyggt ljudisolerat källarutrymme hos en man vid namn Wolfgang Priklopil. Fullkomligt utlämnad till förövarens nycker tvingades hon utstå såväl fysisk som psykisk misshandel, utan att veta om hon någonsin skulle bli fri igen. När hon som artonåring slutligen lyckades fly var hennes barndom över.

Med 3096 dagar tar Natascha Kampusch tillbaka makten över sin egen historia, från uppväxten och kidnappningen fram till utbrytningen och Priklopils självmord. Hennes vittnesmål över åren i gärningsmannens våld är en berättelse utan enkla svar, som ger en unik och utmanande inblick i fångenskapens psykologi. Insiktsfullt och drabbande beskriver Kampusch den frihetsberövades vardag: hur överlevnadsinstinkten kan få människan att anpassa sig till de mest extrema förhållanden, hur de fysiska betongväggarna omärkligt byts ut mot osynliga inre murar, och hur man som offer påverkas av en tillvaro där förövaren är hela ens värld

 


Kommentarer
evelina

Nu fick du mig också att vilja beställa de där böckerna, de verkar bra :) Jag som aldrig läser böcker, men hittar man en bra bok så går de ju inte att lägga ifrån sig den ..

2011-08-18 @ 19:00:09
Hemsida/blogg: http://pevvsan.blogg.se/
evelina

Svar: Ja men vi är ju sex stycken så det behöver vara lite stort ;) fast tydligen hade vi bara en toalett men det var stort ändå. Sunwing Resort och Spa eter det :)

2011-08-19 @ 18:21:03
Hemsida/blogg: http://pevvsan.blogg.se/

Design av ANNA'S FOTO

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort